Persoonlijke reiswensen

Algemeen
Verblijfsbasis
Type Accommodatie
Hulpmiddelen te huur
Prijsklasse

Aanvullende voorwaarden Landstede Buitengewoon Reizen

Download aanvullende voorwaarden (PDF).
Download ANVR voorwaarden (PDF).
Download SGR voorwaarden (PDF).

Sinds eind 2004 zijn wij bezig om rolstoelaangepast reizen voor iedereen gemakkelijker te maken.
Een uniek en buitengewoon streven met een format dat niet te vergelijken is met andere organisaties.

Over de hele wereld reserveren wij voor u hotelkamers, appartementen, villa’s of andere aangepaste accommodaties. De mogelijkheid om vrij met een rolstoel te kunnen bewegen in een omgeving waarin een rolstoel past, is voor veel mensen een verademing. Ook is een rolstoelaangepaste badkamer met beugels bij toilet, onderrijdbare douche en wastafel een voorwaarde waar we graag aan willen voldoen. Daarnaast boeken wij natuurlijk uw vluchten!

Het huren van geschikte lichaamsondersteunende hulpmiddelen, het organiseren van verzorging of verpleging en het reserveren van rolstoelaangepast vervoer op de bestemming is voor ons geen probleem op een groot aantal locaties. Ook begeleiding op de luchthavens en tilhulp om u in en uit de vliegtuigstoel te helpen wordt standaard bij ons gereserveerd.
Bijzonderheden of speciale wensen worden uiteraard op een goede manier behandeld.

Zo wordt u in uw vakantie, zakenreis of stedentrip zoveel mogelijk geholpen in alle facetten van de reis!

Belangrijke voorwaarden

Wanneer u een boeking bij ons onderbrengt gaat u akkoord met onze voorwaarden. Het merendeel van de accommodaties welke wij aanbieden zijn door ons persoonlijk gecheckt om zo de kwaliteit te waarborgen. Op ons ANVR/SGR en NBAV aangesloten ITAC-reisbureau is ervaringsdeskundigheid en jarenlange vakkennis aanwezig om elke aanvraag naar ieders tevredenheid te kunnen verwerken.

Wij, als ANVR reisbureau, kunnen als betrouwbare dienstverlener adviseren, namens u bemiddelen bij het boeken van een reis, of in uw opdracht een reservering maken.

ANVR Reisvoorwaarden of ANVR Boekingsvoorwaarden

Op uw boekingsbevestiging wordt aangegeven welke voorwaarden van toepassing zijn:
A: ANVR-Reisvoorwaarden
en/of
B: ANVR-Boekingsvoorwaarden

Wanneer wij voor u een pakketreis onderbrengen bij een ANVR-reisorganisator dan gelden de ANVR-Reisvoorwaarden (A) voor deze pakketreis voor het gehele traject, dus van ‘Vóór het boeken van de reis’ tot en met ‘Na de reis’. Voor het tot stand komen van de reis gelden de ANVR boekingsvoorwaarden.
Landstede Buitengewoon Reizen biedt GEEN reizen aan onder eigen naam. Hierdoor zijn bij het boeken van 1 of meerdere reisonderdelen (dit betreft een samengestelde reis) de ANVR-Boekingsvoorwaarden (B) van toepassing. 
Landstede Buitengewoon Reizen is niet aansprakelijk voor de juiste uitvoering van de via ons gereserveerde diensten. Hierop zijn de leveringsvoorwaarden van de betrokken dienstverlener, bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappij, hotelier of reisorganisatie van toepassing.

Landstede Buitengewoon Reizen aanvaardt geen aansprakelijkheid voor handelingen en/of nalatigheden van de betrokken dienstverlener(s) zoals bedoeld in artikel 1 lid 1 van de ANVR Boekingsvoorwaarden, noch voor de juistheid van de voor deze dienstverlener(s) verstrekte informatie. De reisagent draagt geen verantwoordelijkheid voor foto's, folders, advertenties, websites en andere informatiedragers voor zover onder verantwoordelijkheid van derden opgesteld of uitgegeven.

Bij problemen ter plaatse doen wij als tussenpersoon ons uiterste best om een ieder zo goed mogelijk te informeren. Ook kunnen er wijzigingen plaats vinden en bestaat er een zelfstandigheid ter plekke. Dit dient een ieder zich ten alle tijde te realiseren.

Hostessservice?

Gezien het individuele karakter van de reizen en het feit dat wij als reisbureau als tussenpersoon fungeren is er ter plaatse geen hostessservice aanwezig van ons als Landstede Buitengewoon Reizen.

Verschillende agenten en touroperators waar wij mee werken bieden wel een hostessservice waar op teruggevallen kan worden. Neem in geval van problemen of vragen ter plaatse altijd contact op met de uitvoerende touroperator, de lokale agent, de accommodatie of de uitvoerende instantie ter plekke. Geeft dat geen bevredigend resultaat, bel dan met uw bemiddelaar Landstede Buitengewoon Reizen in Nederland. Alleen dan kunnen wij maatregelen treffen, zodat uw vakantie alsnog naar tevredenheid verloopt en we klachten kunnen proberen te voorkomen of verhelpen.

Europeesche Verzekeringen

Zonder zorgen op reis. Naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of lekker de bergen in. Waar u ook naartoe gaat, met een reisverzekering van de Europeesche gaat u goed voorbereid op weg. Europeesche Verzekeringen is al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

Reisverzekering

Basis: de belangrijkste risico’s verzekerd
Met de Basis reisverzekering bent u goed verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens uw reis. Zo bent u verzekerd voor deskundige hulpverlening via de Europeesche Hulplijn. Daarnaast heeft u recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als u per ongeluk iets stuk¬maakt in uw hotelkamer of vakantiehuis. Of als u plotseling extra reis- of telefoonkosten heeft. U heeft standaard Europadekking. Voor een reis buiten Europa kunt u de Basis reisverzekering uitbreiden met Werelddekking.

Comfort: meer dan ruime vergoedingen
De Comfort reisverzekering van de Europeesche biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort krijgt u ruimere vergoedingen voor de dekkingen die u kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook deze reisverzekering heeft standaard Europadekking, die u zelf kunt uitbreiden naar Werelddekking.

Uitbreidingen voor Basis & Comfort
U kunt uw Basis of Comfort reisverzekering verder uitbreiden met dekkingen die uw reisverzekering nog beter laten aansluiten op uw wensen. Gaat u bijvoorbeeld op wintersport of wilt u zich in het buitenland verzekeren voor rechtsbijstand of geneeskundige kosten? U kunt de dekking dan altijd aanpassen.

Optimaal: alles perfect geregeld
Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal reisverzekering van de Europeesche perfect voor u. Wij hebben hiervoor een uitgebreide reisverzeke¬ring samengesteld, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor uw bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico! Ook bij deze reisverzekering kunt u kiezen uit Europadekking of Werelddekking.

Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering
Met de standaard Annuleringsverzekering van de Europeesche bent u goed verzekerd als u uw reis
moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen
verzekerd. En heeft u zelf uw reis, bijvoorbeeld vliegticket, hotel en autohuur, samengesteld en valt
een van de onderdelen uit? Dan vergoedt de Europeesche de wijzigings- of annuleringskosten van de
overige onderdelen.

Allrisk Annuleringsverzekering
Wilt u zelf kunnen bepalen om welke reden u uw geboekte reis annuleert? Kies dan voor de Allrisk
Annuleringsverzekering. U kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de
voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden u niet op
vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als u toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

Voor informatie hierover vraag één van onze medewerkers en vraag naar de voorwaarden.

Bijzondere voorwaarden

Tarieven gegeven in onze reisvoorstellen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, toeslagen en eventuele onzorgvuldigheden. Zie hiervoor ook de ANVR voorwaarden.

Luchtvaartmaatschappijen hebben het recht u te weigeren indien de naam in uw vliegticket niet overeenkomt met de naam in uw paspoort. Daarvoor is het essentieel dat het aanvraagformulier correct ingevuld wordt qua persoonsgegevens (eerste voornaam volgens paspoort, volledige achternaam, bij vrouwen de meisjesnaam, correcte geboortedatum).
Voor de kosten van het eventueel opnieuw moeten uitschrijven van vliegtickets of het wijzigen van persoonsgegevens zijn wij niet aansprakelijk. Deze kosten zijn voor de passagier.

Bij elke boeking wordt € 30,00 aan reserveringskosten in rekening gebracht. Bij het aanvragen van essenties zijn wij (bij een aantal Nederlandse touroperators, zie ANVR voorwaarden) verplicht om essentie- en communicatiekosten in rekening te brengen.