Boerderij An de Wieke

Overzicht

Buitengewoon Opvallend!

 1. Landelijk gelegen
 2. Gastvrouw is verpleegkundige
 3. Begeleiding mogelijk bij activiteiten

Voorzieningen & Opties

Algemeen Verblijfsbasis Type Accommodatie Hulpmiddelen te huur
 • zwembadlift
 • inloop in het zwembad
 • rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
 • huur van een rolstoelaangepaste bus/auto zonder chauffeur
 • verzorging of verpleging
 • logies
 • logies en ontbijt
 • halfpension
 • volpension
 • all inclusive
 • hotel
 • appartement
 • villa
 • bungalow
 • vakantiewoning
 • camping
 • hut (cruise)
 • aparthotel
 • huis
 • hooglaagbed
 • douchestoel
 • handbewogen rolstoel
 • electrische rolstoel
 • scootmobiel
 • tillift passief
 • toiletverhoger
 • rollator
 • antidecubitusmatras
 • douchebrancard
Gelegen middenin het natuurgebied 'Plan Goudplevier' in Drenthe ligt het dorp Nieuw-Balinge. Hier vindt u vakantieboerderij 'An de Wieke'. Het ervaren van de rust en ruimte, wakker worden van het gezang van vogels. Genieten van het weidse uitzicht vanuit uw appartement. Door het kleinschalige karakter van de vakantieboerderij heerst er een gastvrije sfeer met alle respect voor uw privacy. Wilt u Drenthe met zijn vele mogelijkheden gaan ontdekken? Dan informeren uw gastvrouw en gastheer u graag, zodat u de mooiste plekjes en de leukste activiteiten van deze schitterende omgeving kunt ontdekken.

Toegankelijkheid
Om de vakantieboerderij heen zijn verharde paden aangelegd, zodat u ook met de rolstoel makkelijk bij de boerderij kan komen.
Boodschappenservice, begeleiding naar uitstapjes, hulp bij maaltijdbereiding en oppasservice kunnen voor u verzorgd worden. Indien gewenst kan hulp bij douchen en verzorging van het haar geboden worden door uw gastvrouw die jarenlange verpleegkundige ervaring heeft. Vermaak of aanspraak indien bijvoorbeeld de rest van het gezelschap een activiteit onderneemt, waaraan een gast niet kan deelnemen, behoort ook tot de mogelijkheden. Indien u tijdens uw vakantie aangewezen bent op dialyse kan uw gastvrouw een plek voor u regelen in Emmen.

Faciliteiten
Uw gastvrouw en gastheer kunnen voor u een heerlijk ontbijt verzorgen. Voor bedlinnen en handdoeken kan gezorgd worden. Kinderstoel en campingbedje zijn op aanvraag beschikbaar. Op verzoek kan de was voor u verzorgd worden. Parkeergelegenheid en fietsenberging zijn aanwezig. De boerderij is gelegen aan een kanaal waarin prima gevist kan worden. Er is voor u een informatiemap over de omgeving aanwezig. Indien u iets te vieren heeft met familie of vrienden dan kan een diner, buffet of hapjes voor u geregeld worden.

Omgeving
Het dorp Nieuw Balinge ligt midden in natuurgebied 'Plan Goudplevier' waar nog steeds natuur wordt aangekocht en het toch al grote gebied zich steeds verder kan uitbreiden. In de lente komt het natuurgebied weer tot leven en wordt lekker groen. Maar ook in het najaar met zijn mooie herfstkleuren is het er heerlijk vertoeven. Grenzend aan het dorp ligt het Mantingerzand, een bijzonder mooi stuk natuur met zandverstuivingen, heide en jeneverbesstruiken. Aan de andere kant van Nieuwe Balinge ligt Boswachterij Gees. Wandel-, fiets- en ruiterroutes wijzen u de weg door de bossen. De omliggende pittoreske dorpen Meppen, Oud Aalden met zijn Saksische boerderijen, Gees en Oosterhesselen zijn zeker het bezoeken waard.
Vakantieboerderij 'An de Wieke' is een mooi uitgangspunt voor uw uitstapjes naar bijvoorbeeld Museumdorp Orvelte, Herinneringscentrum Westerbork, Hunebedcentrum of Boomkroonpad Borger, Noorder Dierenpark Emmen, Kabouterland Exloo of Ponypark Slagharen. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.
3-persoons appartement (Rollatortoegankelijk)
In het zijgedeelte van de boerderij, wat eens het melklokaal was, bevindt zich een fraai 3-persoons appartement.
Het appartement heeft een eigen ingang en via de hal komt u in de woonkamer met mooie open keuken. Vanuit de woonkamer heeft u uitzicht op de terrassen van het appartement, de aangrenzende siertuin en het weiland met Drentse heideschapen. Ook gedurende de koudere dagen is het hier genieten. De vloerverwarming zorgt voor een aangename temperatuur. In de woonkamer is een televisie en een radio aanwezig. De douche en het toilet bevinden zich op de begane grond. De 3-persoons slaapkamer is te vinden op de eerste verdieping. Huisdieren en roken zijn hier niet toegestaan in verband met C.O.P.D. vriendelijkheid. De familie van Arkel zal er alles aan doen om u een fijne vakantie te bezorgen.

Toegankelijkheid
Dit appartement is goed geschikt voor mensen met een beperkte loopfunctie en die rollator en/of trippelstoel afhankelijk zijn. Voor degenen die geen trap meer kunnen lopen, is er de mogelijkheid om een bed in de woonkamer te plaatsen. Het appartement is niet geschikt voor mensen in een rolstoel, aangezien de deuren hiervoor niet breed genoeg zijn. De accommodatie is drempelvrij.

6-persoons appartement (Aangepast)
In dit deel van de boerderij, waar eens de koeien stonden, kunt u nu genieten van het ruime 6-persoons appartement. Het appartement heeft een eigen ingang. Via de hal komt u in de woonkamer met open keuken. Vanuit de zithoek in de woonkamer heeft u een riant uitzicht over de bij het appartement behorende terrassen en over het weiland waar de dieren aan het grazen zijn. Televisie met satellietontvanger en radio zijn aanwezig. De woonkamer beschikt over vloerverwarming. De keuken is volledig ingericht en beschikt over een grote koelkast. Tevens is er een eethoek aanwezig.
Er is één 2-persoonsslaapkamer beneden, met twee 1-persoonsbedden. Op de eerste verdieping zijn twee ruime slaapkamers te vinden. Eén van de slaapkamers beschikt over een 2-persoonsbed, in de andere kamer staan twee 1-persoonsbedden. De badkamer is beneden gesitueerd, tegenover de slaapkamer. Deze beschikt over een toilet, douche en wastafel. Het appartement is rook- en huisdiervrij.

Toegankelijkheid
Het 6-persoons appartement heeft brede deuren en is drempelvrij. In de doucheruimte is een douchestoel met armleuningen aan de muur bevestigd. Het toilet is verhoogd en er is een handgreep aan de muur bij het toilet bevestigd. De slaapkamer op de begane grond heeft één hoog-laagbed en één seniorenbed. Het is ook mogelijk om op aanvraag een papegaai aan de muur te bevestigen. Er is een rolstoel aanwezig. Het appartement is ook C.O.P.D. vriendelijk. Allergeenvrij beddengoed en hepa luchtzuiveringsunit zijn op aanvraag beschikbaar.

9-persoons appartement (Aangepast)
Naast het 6-persoons appartement heeft Vakantieboerderij 'An de Wieke' nog een 3-persoons appartement. Deze appartementen kunnen gezamelijk geschakeld worden tot een 9-persoons appartement door de tussendeuren van de appartementen te openen. Het 9-persoons appartement beschikt over een aparte zitkamer en een aparte eetkamer. Dit appartement heeft drie 2-persoons slaapkamers. Eén op de benedenverdieping met twee 1-persoonsbedden, twee 2-persoons slaapkamers op de bovenverdieping waarvan één met een 2-persoonsbed en één met twee 1-persoonsbedden. Er is tevens een ruime 3-persoons slaapkamer op de bovenverdieping met een 2-persoonsbed en een 1-persoonsbed. Er zijn twee badkamers, allebei op de benedenverdieping, met elk een douche, toilet en wastafel. Het appartement is rook- en huisdiervrij.

Toegankelijkheid
Het 6-persoons gedeelte van het appartement heeft brede deuren en is drempelvrij. In de doucheruimte is een douchestoel met armleuningen aan de muur bevestigd. Het toilet is verhoogd en er is een handgreep aan de muur bij het toilet bevestigd. De slaapkamer op de begane grond heeft één hoog-laagbed en één seniorenbed. Het is ook mogelijk om op aanvraag een papegaai aan de muur te bevestigen. Er is een rolstoel aanwezig. Het appartement is ook C.O.P.D. vriendelijk. Allergeenvrij beddengoed en hepa luchtzuiveringsunit zijn op aanvraag beschikbaar.
Indicatie tarieven 2016 en 2017

Driepersoonsappartement: € 450,- per week, voor- of hoogseizoen
Driepersoonsappartement: € 385,- per week, naseizoen

Voorseizoen: periode tot juli
Hoogseizoen: vakantieperioden / juli & augustus
Naseizoen: periode vanaf september

Exclusief eventuele (toeristen)belastingen, kortingen, toeslagen, reserveringskosten, verzekeringen, maaltijden, extra’s.
Ik heb interesse
Weersverwachting
Nieuw Balinge
Meer weer in Nieuw Balinge
Het is mogelijk om begeleiding te krijgen van de gastmensen bij het doen van uw boodschappen of het klaarmaken van uw eten.
Terug naar boven
Vanaf € 385,- per week
Bekijk tarieven
Ik heb interesse Download Brochure