Ontdek Kenia met een rolstoelvriendelijke safari | Minder validen reizen Afrika | Buitengewoon Reizen
nlende

Safari in Kenia

Ontdek de pracht van Oost-Afrika
 • Algemeen
 • Rondreizen
 • Omgeving
 • Afmetingen
 • Hulpmiddelen
 • Handig
 • Veilig & verzekerd

Kenia is het land van de safari. Al meer dan honderd jaar wordt Kenia bezocht door avonturiers en romantici vanuit de hele wereld. Het land van de savanne, Amboseli National Park, de Masai Mara en het strand van Mombassa. De romantiek van een zonsondergang met in de verte de Kilimanjaro en avonden rond het kampvuur met het brullen van een leeuw in de verte kunnen in Kenia nog steeds worden beleefd. De aantrekkingskracht van Kenia ligt in de grote variatie in landschappen, wilde dieren, culturen en avontuur. Je vindt hier besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte savannen, witte stranden en tropische regenwouden, gigantische kuddes olifanten en groepen flamingo’s, nomadische stammen en dhow zeilers, en nog veel en veel meer.

Ontmoet de Masai Ontmoet de Masai

Op zoek naar wild in Amboseli Op zoek naar wild in Amboseli

Slapen in een luxe safaritent Slapen in een luxe safaritent

Relaxen aan het strand van Mombasa Relaxen aan het strand van Mombasa

Een rondreis in Kenia is geschikt voor avonturiers met een gezonde dosis aanpassingsvermogen. Er wordt gereisd met een rolstoeltoegankelijke safaritruck. De wegen in Kenia zijn echter op veel plekken hobbelig, hier moet je wel goed rekening mee houden. Denk je dat je hier goed tegen kunt en heb je zin in een mooi avontuur? Vertel ons dan je wensen en wij stellen samen met jou een onvergetelijke rolstoelaangepaste reis samen!

Lees meer

Je kunt bij Buitengewoon Reizen terecht voor een rondreis of verblijf op maat. Er zijn verschillende mogelijkheden in Kenia voor wat betreft budget, accommodaties en activiteiten.
Wij werken samen met een Keniaanse reisorganisatie die gespecialiseerd is in rolstoelaangepaste reizen. Deze organisatie wordt geleid door een Nederlandse die al sinds 2006 reizen in Kenia organiseert. Dankzij hun kennis en ervaring met het land kunnen zij je een volledig toegankelijk reisprogramma op maat aanbieden. De reizen worden begeleid door Engelstalige gidsen.

Er zijn ook mogelijkheden voor een combinatie met Tanzania en als je van strand houdt kunnen we ook een verlenging op het tropische eiland Zanzibar of aan de kust bij Mombassa voor je regelen.
Alle rondreizen worden op maat samengesteld, onderstaand een aantal mogelijkheden:
- Magical Kenia Safari, 7 dagen; rondreis Lake Nakuru, Masai Mara en Lake Naivasha
- Colorful Kenia Safari, 9 dagen; rondreis Masai Mara, Lake Nakuru, Lake Naivasha, Amboseli, Tsavo East en strand Mombassa
- Noordelijke nomaden trail safari, 10 dagen; Samburu, Sweet Waters, Lake Nakuru en Masai Mara
- Kilimajaro en Tsavo Experience, 4 dagen; Tsavo East, Amboseli en Tsavo West
- Best of Kenia en Tanzania, 14 dagen; Lake Nakuru, Masai Mara, Lake Victoria, Serengeti, Ngorongoro en Amboseli

Behalve het ontdekken van de wildparken per minibus of landcruiser, behoren ook een ballonvaart, wandeltocht of safari op een paard of kameel tot de mogelijkheden. Uitstapjes met een boot of kano en rafting zijn ook mogelijk. De kust biedt een brede keuze aan watersporten, zoals duiken, vissen, dolfijnsafari’s en snorkelen.
Wanneer je in de cultuur van Kenia geïnteresseerd bent, bestaan er mogelijkheden om oorspronkelijk dorpjes, gemeenschapsprojecten of traditionele heilige plekken te bezoeken.

De rondreizen worden aangeboden met 2 rolstoelaangepaste auto's, een 4x4 safari jeep en een 4x4 safari minivan. Via een oprijplaat kun je in rolstoel naar binnen gereden worden en dan eventueel een transfer maken naar een normale autostoel of vastgezet worden met een 4-punts locking systeem.
Tijdens excursies en ook tijdens safari’s zijn helaas niet altijd toegankelijke toiletten beschikbaar. Daarom wordt er tijdens een rondreis altijd een speciale opklapbare toiletstoel meegenomen. Deze stoel kan ook gebruikt worden als douchestoel wanneer er geen aangepaste badkamer aanwezig is.
We werken met een uitgebreid aantal safari lodges, camps, hotels en resorts. Elke accommodatie wordt door onze agent persoonlijk gecontroleerd, zodat wij je alle juiste informatie kunnen geven over de toegankelijkheid van de kamers, restaurants, de algemene ruimten en de stranden. Niet alle accommodaties zijn volledig aangepast, maar we geven je graag alle informatie hierover.
Gaat je hart al sneller kloppen en droom je van Kenia? Neem dan vrijblijvend contact met ons, we helpen je graag en stellen graag een droomreis voor je samen!

Lees meer

Geen informatie beschikbaar
Geen informatie beschikbaar
Hulpmiddelen te huur

Douchestoel
Tillift passief

Andere mogelijkheden

Rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
Verzorging of verpleging

Praktische informatie

Gemiddelde reistijd: Vlucht 8:30 uur (Nairobi of Mombasa)
Tijdsverschil: In de zomer is het in Kenia 1 uur later dan in Nederland. In de winter is het 2 uur later.
Taal: Engels en Swahili zijn de twee officiële talen in Kenia. Het merendeel van de bevolking van Kenia spreekt naast Swahili ook goed Engels. De chauffeur en gidsen die je vergezellen op de safari’s spreken Engels.
Valuta: Keniaanse shilling
Reisdocumenten: Voor reizen naar Kenia heb je een geldig paspoort nodig dat bij aankomst in Kenia nog tenminste 6 maanden geldig is, een geldig retourticket, een vaccinatieboekje (indien je Kenia vanuit een van de buurlanden bezoekt) en een visum. Het visum is elektronisch aan te vragen. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig.
Vaccinaties: Voor Kenia zijn de volgende vaccinaties aangeraden: DTP, Hepatitis A en Gele Koorts. Wanneer je doorreist vanuit een gebied waar Gele Koorts voorkomt is de vaccinatie tegen Gele Koorts verplicht om Kenia binnen te komen. Daarnaast komt er in sommige gebieden malaria voor. De lodges en hotels hebben in de meeste gevallen bescherming in de vorm van klamboes en horren maar neem altijd DEET mee. Het kraanwater is niet drinkbaar. Wij adviseren je tijdig voor vertrek je huisarts, de GGD of het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering te raadplegen.

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Rondreizen Kenia aanvragen

Tarieven zijn op aanvraag. Vraag een reisvoorstel op maat aan.
We gaan direct beschikbaarheid en tarieven checken en komen zo snel mogelijk bij je terug.

Reisvoorstel

Media

Veelgestelde vragen Rondreizen Kenia

 • Zijn de hotels en lodges in Kenia goed rolstoelaangepast?

  Niet alle accommodaties zijn volledig aangepast, de standaard in Kenia is niet zo hoog als in Europa. De touroperator neemt altijd zelf hulpmiddelen mee zodat je je onderweg altijd kunt redden. We geven je graag alle informatie hierover.

 • Is een rolstoelaangepast rondreis in Kenia voor iedereen geschikt?

  Een rondreis in Kenia is geschikt voor avonturiers met een gezonde dosis aanpassingsvermogen. Er wordt gereisd met een rolstoeltoegankelijke safaritruck. De wegen in Kenia zijn echter op veel plekken hobbelig, hier moet je wel goed rekening mee houden. Ook zijn de accommodaties niet allemaal zo goed rolstoelaangepast als je wellicht gewend bent, maar met de nodige hulp en hulpmiddelen kun je je hier goed redden.

 • Zijn de aangepaste rondreizen in Kenia met een Nederlandse groep?

  Nee, je reist individueel en onder begeleiding van een Engelstalige gids.

 • Kan ik zelf een rondreis Kenia samenstellen?

  Dat is mogelijk. Er worden standaard safari’s aangeboden maar we kunnen ook een reis op maat samenstellen.
Alle rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Afrika

 • Egypte
 • Marokko
 • Kaapverdië
 • Kenia
 • Zuid-Afrika