Ontdek Zuid-Afrika met een rolstoelvriendelijke safari | Mindervaliden reizen Afrika | Buitengewoon Reizen
nlende

Ontdek Zuid-Afrika

De wereld in één land
 • Algemeen
 • Rondreizen
 • Omgeving
 • Afmetingen
 • Hulpmiddelen
 • Handig
 • Veilig & verzekerd

Hoor de wilde dieren brullen, proef heerlijk traditioneel eten, zie de beroemde dieprode zonsondergang, voel de Afrikaanse hartslag, ontmoet andere reizigers en heb vooral veel plezier… en dat alles in slechts 8 dagen! Langer kan natuurlijk ook!


Hotels, lodges en tenten


Op safari in het Krugerpark


Verlenging in Kaapstad


Super service

Be aware! Brullende leeuwen, brutale apen, nieuwsgierige olifanten. Tijdens deze rondreizen ga je ze zeker tegenkomen! Grote kans dat je de Big Five spot op een gamedrive door het wereldberoemde Krugerpark. Maar er is veel meer mogelijk! Vlieg na je enerverende safari bijvoorbeeld door naar Kaapstad en geniet van de wijnen van Stellenbosch, de zee en het prachtige uitzicht vanaf de Tafelberg. Of wat dacht je van een 5-daagse Tuinenroute langs de zuidkust? Kortom, er valt heel veel te ontdekken, we helpen je graag je eigen route samen te stellen!

Via een specialistische reisorganisatie in Zuid-Afrika, die zich richt op reizigers met een lichamelijke beperking, regelen we alles goed en zul je zeker het echte Zuid-Afrika beleven. Onderweg verblijf je in rolstoelaangepaste tentenkampen, bungalows en cottages. De reisorganisatie beschikt over een rolstoelaangepaste bus, toegankelijk met een plateau lift. De reizen kunnen zowel individueel of als groepsreis (4 tot 12 personen) worden uitgevoerd. De enthousiaste en ervaren eigenaar gaat zelf mee als reisbegeleider, gids en chauffeur, eventueel met een extra assistent als de groep groot is. Hij heeft uitgebreide kennis van het land, een passie voor wildlife en safari’s maar ook technische kennis van de voertuigen. Dit alles bij elkaar is een garantie voor een succesvolle reis!

Verzorgers of gekwalificeerd medisch personeel kunnen op aanvraag geregeld worden. Er is Engelstalige reisbegeleiding.

Lees meer

De mogelijkheden voor een rondreis in Zuid-Afrika zijn heel divers. Er zijn vaste vertrekdata maar ook privétours op maat kunnen worden georganiseerd. Dus wil je alleen of juist met vrienden of familie reizen of met een grote groep, iedereen is welkom en alles is op aanvraag mogelijk!

Onderstaand de mogelijkheden voor de standaard rondreizen:

Krugerpark safari 8 dagen: Op deze populaire 8-daagse Kruger National Park safari breng je 4 dagen door in het beroemde Kruger National Park. Hier heb je een goede kans om de Big Five en tal van andere dieren, planten en vogels in hun natuurlijke omgeving te zien. De volgende 3 dagen breng je door in een privé-wildreservaat waar je op gamedrives gaat, eventueel met cheeta's wandelt, Jessica het beroemde nijlpaard ontmoet en veel meer andere dieren.

Krugerpark en Kaapstad, 12 dagen: Dit is een combinatie van de populaire 8-daagse Kruger-safari en een 4-daagse verlenging in Kaapstad. Je brengt 4 dagen door met het verkennen van het Krugerpark, waar je een goede kans hebt om de Big Five en tal van andere dieren, planten en vogels in hun natuurlijke omgeving te zien. De volgende 3 dagen breng je door in een privé-wildreservaat waar je de dieren van dichtbij en kunt ontmoeten. Ga wandelen met een cheeta en ontmoet Jessica het beroemde nijlpaard, momenten die je nooit meer gaat vergeten! De tour wordt afgesloten met 4 dagen in Kaapstad met een bezoek aan de beroemde Tafelberg, de prachtige wijngaarden in Stellenbosch, de spectaculaire Kaap de Goede Hoop en de gezellige Waterfront buurt.  

Tuinroute 5 dagen: Met de Tuinroute verken je het kustparadijs van Zuid-Afrika! Rustige stranden met uitzicht op prachtige bergen, spectaculaire bergpassen en mooie bossen en natuurlijk unieke ontmoetingen met dieren zijn slechts enkele hoogtepunten van deze tour. Dit is een perfecte aanvulling op de 12-daagse Kruger & Kaapstad-tour.  

Naast deze standaard tours kunnen we veel verschillende dagtochten in Kaapstad en Johannesburg voor je boeken. Je kunt ze combineren of toevoegen voor of na een rondreis, alles kan naar wens samengesteld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dagtocht Kaapstad met bezoek aan de Tafelberg, een dagtocht naar een wijnhuis in het beroemde Stellenbosch, een tour naar Hermanus om walvissen te spotten of een Soweto Township tour in Johannesburg. Vraag ons naar de mogelijkheden, we helpen je graag!

Tijdens de rondreizen zijn 3 maaltijden per dag inbegrepen. Er worden gezonde maaltijden klaargemaakt, waaronder stoofschotels, pasta's, barbecues, traditionele Afrikaanse gerechten picknicks. Vegetariërs en mensen met speciale dieetwensen hebben altijd verschillende maaltijden om uit te kiezen.

Er zijn verschillende voertuigen beschikbaar met hydraulische lift of oprijplaten, afhankelijk van de groepsgrootte. De toegankelijke voertuigen zijn speciaal aangepast door gekwalificeerde mechanische ingenieurs om rolstoelpassagiers in alle veiligheid en comfort te laten reizen.

Tijdens de rondreis worden alle benodigde hulpmiddelen meegenomen, zoals een doucherolstoel, en een bad-draaistoeltje, maar ook alles wat nodig is om te kamperen in het Kruger-Park, zoals kookgerei, tafels, stoelen, servies en verlichting. De volgende hulpmiddelen kunnen eventueel gehuurd worden ter plaatste: Elektrische rolstoel, handbewogen rolstoel, scootmobiel, rollator, krukken, wandelstokken, douchestoel op wielen, extra beugels, tillift, zuurstoftanks. (Tillift niet mogelijk op Kruger safari) Op verzoek en tegen een meerprijs kan er ook verzorging of verpleging worden geregeld.

Gaat je hart al sneller kloppen en droom je van Zuid-Afrika? Neem dan vrijblijvend contact met ons, we helpen je graag en stellen met liefde een droomreis voor je samen!

Lees meer

Op aanvraag
Hulpmiddelen te huur

Douchestoel
Handbewogen rolstoel
Electrische rolstoel
Scootmobiel
Tillift passief
Toiletverhoger
Rollator

Andere mogelijkheden

Rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
Verzorging of verpleging

Praktische informatie

Gemiddelde reistijd:
-Vlucht naar Kaapstad: 13:00 uur (rechtstreeks)
-Vlucht naar Johannesburg: 11 uur (rechtstreeks)
Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later.
Taal: In Zuid-Afrika worden elf officiële talen gesproken waarvan Engels en Afrikaans de belangrijkste zijn. Meerdere bevolkingsgroepen spreken deze talen en de kennis van het Engels neemt snel toe. Ook het Zuid-Afrikaans is voor Nederlanders goed te begrijpen.
Valuta: Zuid-Afrikaanse Rand
Reisdocumenten: Een paspoort is vereist. Het document moet nog minimaal 30 dagen geldig zijn na vertrek uit Zuid-Afrika. Een visum is niet nodig voor een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Volpension

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Rondreizen Zuid-Afrika aanvragen

Tarieven zijn op aanvraag. Vraag een reisvoorstel op maat aan.
We gaan direct beschikbaarheid en tarieven checken en komen zo snel mogelijk bij je terug.

Reisvoorstel

Media

Veelgestelde vragen Rondreizen Zuid-Afrika

 • Zijn de hotels, lodges en tenten in Zuid-Afrika goed rolstoelaangepast?

  Niet alle accommodaties zijn volledig aangepast, maar de reisorganisatie neemt altijd zelf hulpmiddelen mee zodat je je onderweg altijd kunt redden. We geven je graag alle informatie hierover.

 • Zijn de rolstoelaangepaste rondreizen in Zuid-Afrika met een Nederlandse groep?

  Nee, je reist met een internationaal gezelschap en de voertaal is Engels. Je kunt natuurlijk met je eigen groep reizen, maar de gids is altijd Engelstalig.

 • Kun ik zelf een aangepaste rondreis Zuid-Afrika samenstellen?

  Dat is mogelijk, maar de basis is meestal wel 1 van de genoemde rondreizen. Deze kan dan eventueel aangevuld worden met extra tours of verlenging in een hotel naar keuze. Wil je liever niet met een groep reizen maar zelf een auto huren en rondreizen? Ook dat is mogelijk, we maken graag een programma op maat voor je.

 • Is zorg of verpleging mogelijk tijdens de rolstoelaangepaste rondreis Zuid-Afrika?

  Ja, zorg of verpleging is op aanvraag mogelijk tegen extra betaling.
Alle rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Afrika

 • Egypte
 • Marokko
 • Kaapverdië
 • Kenia
 • Zuid-Afrika