Rolstoelvriendelijk Hotel Curaçao | Avila Beach Hotel | Buitengewoon Reizen
nlende

Avila Beach Hotel

Prachtig 4 sterren hotel met privé-strand
 • Algemeen
 • Accommodatie
 • Omgeving
 • Afmetingen
 • Hulpmiddelen
 • Handig
 • Veilig & verzekerd

Het 4 sterren Avila Beach Hotel op Curaçao is uniek vanwege zijn geschiedenis, locatie, koloniale architectuur, sfeer en tropische omgeving. Op het terrein vind je een aantal gebouwen van historische betekenis. Het complex is gelegen aan een mooi zandstrand op ongeveer 1500 meter van het centrum van Willemstad.
Het Avila Beach Hotel is door de jaren heen op verschillende manieren bewoond en benut. Het terrein heeft onder andere gediend als kostschool, als gouverneurswoning, als woonhuis, privé-ziekenhuis en werd tenslotte, in 1949, een hotel. Na de laatste renovatie is het hotel grondig gerenoveerd in koloniale sfeer.


Tweepersoonskamer


Privé-strand


Zwembad met inloop met reling


Balkon met zij-zeezicht

Het sfeervolle hotel bestaat uit het hoofdgebouw (de voormalige gouverneurswoning), de Octagon vleugel (waar de rolstoelaangepaste kamers in gevestigd zijn), het La Belle Alliance gedeelte en de op de zeepier gebouwde Blues Wing. Het panoramarestaurant Blues, dat is gelegen op de pier in zee, is zeer populair. Dit restaurant is ook bereikbaar per rolstoel. Hier kun je dineren met een prachtige zonsondergang!

Er is een mooi zwembad met zicht op zee. Het zwembad heeft een inloop met reling maar helaas geen tillift.
Het hotel ligt direct aan het strand. Er zijn GEEN vlonders op het strand. Wel is er een toegankelijk verhard pad langs het privé-strand en is de bar en het restaurant bij het stranden op de pier bereikbaar per rolstoel.
Voor massages kun je terecht in de Cloud Nine Spa. Deze is helaas niet rolstoeltoegankelijk door een trap, maar er kunnen buiten onder de pergola wel massages gegeven worden. Het hotel beschikt ook over een fitness ruimte, deze is wel toegankelijk per rolstoel.
In het hele hotel is gratis Wifi.
In samenwerking met Dolphin Academy kunnen we zwemmen met dolfijnen voor je regelen. Vraag naar de mogelijkheden! Ook is duiken op Curaçao mogelijk met een organisatie gespecialiseerd in duiken voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Lees meer

De rolstoelaangepaste tweepersoonskamers (ca. 40m2) hebben een maximale bezetting van 2 volwassenen en zijn gelegen in de Octagon Wing op de 2e, 3e en 4e verdieping.
De aangepaste kamer beschikt over een twinbed en een klein zitje. Verder is er een klein onderrijdbaar keukenblok met twee elektrische kookplaten en koffiezetapparaat.

Tv met internationale zenders, kluisje, airconditioning, kast met lage kledingroede en stopcontacten en lichtknoppen op juiste hoogte voor iemand in een rolstoel.

De toegankelijke badkamer heeft een onderrijdbare douche met een beugel aan de muur, maar geen douchezitje. Dit kan opgelost worden met een douchestoel (te huur). Het toilet heeft beugels aan beide kanten en er is een onderrijdbare wastafel. Badproducten van Rituals, föhn en badjassen aanwezig.

De kamer heeft een balkon of terras (ca.7m2) met zitje en zij-zeezicht.

Lees meer

Curaçao ligt in het zuidwesten van de Caribische regio. Het is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en is ongeveer 70 kilometer lang en 12 kilometer breed. Het eiland ligt buiten de orkaanzone, dat is wat Curaçao tot een ideale bestemming maakt voor een zonnige vakantie. De ligging in de tropen en buiten de orkaan zone betekent dat het weer op Curaçao het hele jaar door warm en zonnig is.

De gemiddelde temperatuur is 28 graden Celsius. Er staat een constante frisse wind uit het oosten waardoor het heerlijk koeler wordt in het voorjaar. Het regenseizoen tussen september en februari geeft af en toe korte regenbuien. De gemiddelde regenval is 570 mm. Tropische stormen in andere delen van de Cariben kunnen soms een paar dagen voor overlast en regenachtig weer zorgen.

In samenwerking met de Dolphin Academy worden er ook activiteiten voor kinderen georganiseerd en zwemmen met dolfijnen. Ook is duiken op Curaçao mogelijk met een organisatie gespecialiseerd in duiken voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer

Op basis van de laatste opgaven accommodatie.

Aantal rolstoelaangepaste kamers: 3
Afmeting van de lift: deur 90 cm breed
Breedte van de kamerdeur: 90 cm
Hoogte van het bed: 62 cm
Ruimte onder het bed (afstand vloer tot bed): op aanvraag
Breedte van de badkamerdeur: 80 cm
Hoogte van het toilet: 49 cm

Hulpmiddelen te huur

Hooglaagbed
Douchestoel
Handbewogen rolstoel
Scootmobiel
Tillift passief
Toiletverhoger
Rollator
Antidecubitusmatras

Andere mogelijkheden

Inloop in het zwembad
Rolstoelaangepaste transfer naar de accommodatie en retour
Verzorging of verpleging

Praktische informatie

Gemiddelde reistijd: Vlucht 9 uur indien je een rechtstreekse vlucht hebt. Een vlucht met tussenstop of overstap duurt ca. 10-12 uur. Transfer 0:30 uur.
Tijdsverschil: Op Curaçao is het in de winter 5 uur vroeger en in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland.
Taal: De officiële taal op Curaçao is het Nederlands. Engels en Spaans worden vloeiend gesproken in hotels, restaurants, kantoren en winkels. De voertaal is echter Papiamento. Dit is een mengtaal van Portugees, Nederlands, Engels en Afrikaanse talen. Door de vele immigranten en het op Amerikanen ingestelde toerisme spreken veel inwoners beter Engels en/of Spaans dan Nederlands.
Valuta: De munteenheid van Curaçao is de Antilliaanse gulden. Eén Antilliaanse Gulden is ca. € 0,42 (koers januari 2013). Op Curaçao kun je niet met de Arubaanse gulden betalen en met de Antilliaanse gulden kun je niet op de andere eilanden betalen.
Geldigheid paspoort: Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.
Vaccinaties: Voor reizen naar Caribische-Eilanden zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Covid-19: Bekijk hier de meest recente informatie voor reisadviezen.

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension
Volpension

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Avila Beach Hotel aanvragen

Tarieven zijn op aanvraag. Vraag een reisvoorstel op maat aan.
We gaan direct beschikbaarheid en tarieven checken en komen zo snel mogelijk bij je terug.

Reisvoorstel

Media

Veelgestelde vragen Avila Beach Hotel

 • Kan ik parkeren bij Avila Beach?

  Er is een speciale parkeerplaats (vooraan) voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Een auto is sowieso een aanrader op het eiland.

 • Is de spa toegankelijk?

  Helaas niet. Een massage op de kamer is echter wel mogelijk.

 • Hoe hoog is het bed?

  Het bed is 62 cm hoog.

 • Hebben de kamers zeezicht?

  Alle vier de rolstoelaangepaste kamers van Avila Beach hebben zij-zeezicht.
Alle rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties op de Caribische Eilanden

 • Bonaire
 • Curaçao