Rolstoelvriendelijke accommodaties in Denemarken | Buitengewoon Reizen
nlende

Rolstoeltoegankelijke vakanties Denemarken

Lego, Vikingen, natuur en middeleeuwse steden
  • Algemeen
  • Alle accommodaties
  • Handig
  • Veilig & verzekerd

Denemarken is een populair vakantieland onder Nederlanders. Het ligt relatief dichtbij en je vindt er prachtige brede stranden, heide en bossen, hippe steden en gezellige dorpjes in Scandinavische stijl.

En het leuke is: veel van die bezienswaardigheden zijn goed toegankelijk voor iedereen!

Denemarken heeft een ook rijke historie. De Vikingen hebben veel sporen achtergelaten in Denemarken. Er zijn veel monumenten te vinden door hele het land, waar je veel kunt leren over de gewoontes van de Deense Vikingen. Bezoek bijvoorbeeld het Viking Ship Museum in Roskilde of het Viking Museum in Aarhus, zeker ook leuk voor kinderen!

Natuurlijk moet je ook naar de prachtige hoofdstad Kopenhagen! Maar er zijn meer steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Als je op het eiland Funen bent moet je zeker naar het mooie Odense, de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Of breng een bezoek aan het mooie openluchtmuseum “Den Gamle Stan” in Aarhus. Deze stad was in 2017 Culturele Hoofdstad van Europa en Europese Regio van de Gastronomie.

Houd je van lekker eten? Denemarken heeft veel leuke restaurants waar je kunt genieten van lokale gerechten. Er wordt veel vis gegeten en de Denen houden ook erg van zoete lekkernijen. Maar wil je een echte Deense specialiteit dan moet je zeker tijdens de lunch een keer ‘Smörrebröd’ bestellen. Dit is een plakje stevig brood belegd met vleeswaren, vis of iets vegetarisch en rijk gegarneerd.

Praktische informatie

Tijdsverschil: Geen
Taal: Deens
Valuta: Euro
Geldigheid paspoort: Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.
Vaccinaties: Voor reizen naar Denemarken zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Covid-19: Bekijk hier de meest recente informatie voor reisadviezen.

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Ideale ligging

Op korte rijafstand van Nederland

Stranden in Denemarken

Meer dan 3000 kilometer strand

Ruime keuzes

Meest gezinsvriendelijke bestemming. Bezoek sprookjesstad Odense

Denemarken en Zweden in 1 vakantie

Combineer Denemarken eens met Zweden

Alle rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Denemarken

  • Midden-Jutland
  • Seeland
  • Kopenhagen