Rolstoelvriendelijk Hotel Duitsland | Europa-Park Resort | Buitengewoon Reizen
nlende

Europa-Park Resort

Bezoek het mooiste pretpark van Europa!
 • Algemeen
 • Accommodatie
 • Omgeving
 • Afmetingen
 • Hulpmiddelen
 • Handig
 • Veilig & verzekerd

Het Europa-Park is goed rolstoeltoegankelijk en beschikt over aangepaste kamers in verschillende prachtige themahotels.


Kamers voor 2 tot 6 personen


Geweldige themahotels


Attracties voor het hele gezin


Toegankelijk pret- en waterpark

In Europa-Park beleef je Europa in één dag! Het grote attractiepark ligt in het zuiden van Duitsland, tussen het Zwarte Woud en de Elzas. Dompel je onder in deze magische wereld en geniet van meer dan 100 attracties en shows, in 15 Europese thema gebieden en 3 fantasie themagebieden.
Op het hele terrein zijn 45 thema restaurants en bars en 6 viersterrenhotels.

Er zijn hier zoveel attracties dat je wel minimaal 2 dagen nodig hebt om alles te zien. Zeker als je van achtbanen houdt moet je eens naar het Europa-Park; er zijn er in totaal 13! Naast de achtbanen zijn er nog veel meer leuke attracties, zoals verschillende waterattracties, een monorail, VR-Ride, een 4D bioscoop en verschillende geweldige shows, het meeste is geschikt voor het hele gezin. Voor de kleintjes zijn er verschillende speeltuinen en attracties en niet te vergeten het Sprookjesbos van Grimm.

De meeste attracties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mits je zelfstandig een transfer kunt maken. Om veiligheidsredenen zijn echter niet alle attracties toegankelijk, we informeren je graag hierover. Om gemakkelijk van de ene attractie naar de andere te gaan kun je gebruik maken van de EP-Express treinen, die zijn uitgerust met een rolstoeltoegankelijke in- en uitgang. Ook alle shows hebben speciale plaatsen voor rolstoelgebruikers.

Om je bezoek compleet te maken kun je daarnaast ook nog wel een hele dag uittrekken voor een bezoek aan Waterwereld Rulantica. Hier vindt je waterpret voor het hele gezin, van adrenalinejunks tot kinderen en rustzoekers. Ga van de extreemste glijbanen, glij op een band door de wildwaterstroom of speel met je kleine kinderen heerlijk bij het kindergedeelte vol leuke attracties. De rustzoekers kunnen zich terugtrekken de sauna’s en bij de lagune. Het merendeel van de paden en zones in Waterwereld Rulantica is rolstoelvriendelijk. Enkele themazones in het zwembad zijn uitgerust met een gelijkvloerse instap via een helling die ook bereikbaar is met een waterrolstoel (op aanvraag beschikbaar, niet vooraf te reserveren). Ook zijn er ruime omkleed-, toilet- en doucheruimtes. We geven je graag alle informatie over de toegankelijkheid.

Tip: Door de centrale ligging in de buurt van het drielandenpunt Duitsland, Frankrijk en Zwitserland is het Europa-Park Resort ook zeker een goede bestemming als overnachtingshotel op doorreis tijdens je vakantie. Las een stop van 2 nachten in de je vakantie kan niet meer stuk!

Lees meer

Het Europa-Park Resort beschikt over 6 viersterren superior thema hotels, die allemaal op of direct bij het park liggen. Ook in de hotels dompel je je onder in een andere wereld! Zo kun je verblijven in hotel Castillo Alcazar, een middeleeuwse burcht, in hotel El Andaluz, een Portugees klooster of in het museumhotel Krønasår; alle hotels bieden een eigen bijzondere sfeer.

De meeste hotels beschikken over rolstoelaangepaste of drempelvrije kamers. Er zijn hotels met deels aangepaste kamers maar ook hotels die over volledig rolstoelaangepaste kamers beschikken, dus met een aangepaste badkamers met een onderrijdbare douche, losse douchestoel en een toilet met 2 opklapbare beugels. De aangepaste kamers zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Er zijn tweepersoonskamers, vierpersoonskamers en zespersoonskamers en ook bestaat de mogelijkheid om 2 tweepersoonskamers met een tussendeur te boeken. Zeer geschikt voor families dus!Wil je meer informatie over welk hotels het best geschikt is voor jou? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Lees meer

Je verblijft natuurlijk vooral in Europa-Park Resort om het pretpark en waterpark te bezoeken. Maar de omgeving biedt meer dan alleen het park! Het Europa-Park ligt in het voormalige vissersdorp Rust, een typisch Duits dorp, gelegen op de laagvlakte tussen de uitlopers van het Zwarte Woud en de Rijn. Het pronkstuk van Rust is slot Balthasar uit de 15e eeuw.

Wil je echt even de rust zoeken, maak dan eens een boottocht in de Taubergiessen, een prachtig uiterwaardengebied in de Bovenrijn. Op de 10 meter lange houten vissersboten kun je ook mee als je in een rolstoel zit.

Op 10 km van het Europa-Park ligt het barokstadje Ettenheim. In het historische centrum zijn veel gezellige straatjes vol winkels en restaurants. Door de centrale ligging van het park, vlakbij het drielandenpunt Duitsland, Frankrijk en Zwitserland, zijn steden als Freiburg, Basel en Straatsburg ook goed bereikbaar.

Lees meer

Op basis van de laatste opgaven accommodatie.

Aantal rolstoelaangepaste kamers: meerdere
Afmeting van de lift: op aanvraag
Breedte van de kamerdeur: minimaal 90 cm
Hoogte van het bed: op aanvraag
Ruimte onder het bed (afstand vloer tot bed): op aanvraag
Breedte van de badkamerdeur: minimaal 90 cm
Hoogte van het toilet: 48 cm

Hulpmiddelen te huur

Douchestoel

Praktische informatie

Gemiddelde reistijd per auto vanaf Utrecht: 6 uur
Tijdsverschil: geen
Taal: Duits
Valuta: Euro
Geldigheid paspoort: Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.
Vaccinaties: Voor reizen naar Duitsland zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Covid-19: Bekijk hier de meest recente informatie voor reisadviezen.

Verzorging

Logies en ontbijt

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Europa Park Resort aanvragen

Tarieven zijn op aanvraag. Vraag een reisvoorstel op maat aan.
We gaan direct beschikbaarheid en tarieven checken en komen zo snel mogelijk bij je terug.

Reisvoorstel

Media

Veelgestelde vragen Europa Park Resort

 • Voor hoeveel personen zijn de rolstoelaangepaste kamer in het Europa-Park Resort geschikt?

  Er zijn aangepaste kamers voor 2 tot 6 personen.

 • Zijn alle attracties in Europa-Park toegankelijk per rolstoel?

  De meeste attracties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mits je zelfstandig een transfer kunt maken.

 • Is Waterpark Rulantica ook rolstoeltoegankelijk?

  Rulantica is grotendeels rolstoelvriendelijk. Ook zijn er waterrolstoelen te leen (beperkt beschikbaar).

 • Beschikken alle hotels in het Europa-Park Resort over rolstoelaangepaste kamers?

  De meeste hotels beschikken over rolstoeltoegankelijke kamers, we informeren je graag hierover.
Alle rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Duitsland

 • Beieren
 • Berlijn
 • Brandenburg
 • Hessen
 • Nedersaksen
 • Rijnland-Palts
 • Baden-Württemberg