Rolstoelvriendelijk hotel Blekinge | Eriksberg Hotel & Nature Reserve | Buitengewoon Reizen
nlende

Eriksberg Hotel Nature Reserve

Luxe lodge hotel in de Zweedse archipel
 • Algemeen
 • Accommodatie
 • Omgeving
 • Afmetingen
 • Hulpmiddelen
 • Handig
 • Veilig & verzekerd

In dit luxe hotel waan je je in een andere wereld! Het Eriksberg Hotel ligt op een eigen groot natuurterrein, waar je allerlei wild kunt spotten in hun natuurlijke omgeving. Dompel je een paar dagen onder in de luxe van dit unieke hotel. Geniet van de rust en de natuur, spot herten, zwijnen en bizons vanuit je hotelkamer en ga vooral ook heerlijk uit eten. Kortom; een unieke ervaring!


2 - 4 persoonskamers


Hotel op eigen wildpark


Geniet van heerlijk eten


Luxe lodge hotel


Welkom in het grootste safaripark van Scandinavië! Eriksberg Hotel is een luxe Afrikaanse lodge in de Zweedse archipel, gelegen op een eigen groot natuurpark van meer dan 9 vierkante kilometer. Als je de poort van het Eriksberg Hotel & Nature Reserve inrijdt kom je in een andere wereld!

Het landgoed werd in 1938 gekocht door de bekende Zweedse natuurfilmer en schrijver Bengt Berg, om in het gebied een hertensoort te beschermen tegen uitsterven. Tegenwoordig is het een prachtig safaripark waar je zelf met de auto door kunt rijden en allerlei dieren in hun natuurlijke omgeving kunt spotten. Je ziet hier edelherten, damherten, reeën, Europese bizons, wilde zwijnen en moeflons, die overal vrij rondlopen.

Centraal op het landgoed staan een aantal historische gebouwen die tegenwoordig dienstdoen als luxe hotel, restaurant en een boerderijwinkel, waar lokale producten worden verkocht. Het Eriksberg Hotel is echt een unieke plek om een aantal dagen te genieten van een luxe verblijf, heerlijk eten en een prachtige omgeving!

Je kunt op het park een gamedrive doen per eigen auto om de dieren te spotten. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan georganiseerde excursies per luxe safari jeep. Deze is echter niet rolstoeltoegankelijk. Als je hier rondrijdt kom je door een fascinerend rotsachtig landschap van eikenbossen, dichte haagbeukbossen en een rotsachtige kust met uitzicht over de Oostzee. Er is een rijk vogelleven dus je vindt er ook de meest bijzondere vogels.

Wil je lekker even ontspannen, boek dan een ochtend of middag in de ontspanningsruimte. Hier kun je lekker relaxen, gebruik maken van de jacuzzi’s op het buitenterras en even helemaal niks doen. Vanuit je jacuzzi kun je dan vroeg in de ochtend of in de namiddag zelfs wild spotten; wat een droomplek!

Lees meer

In een apart gebouw op het terrein, de Mahravillan, zijn vier kamers die allemaal rolstoelaangepast zijn. De kamers zijn sfeervol en luxe ingericht in koloniale stijl en hebben toegang tot een groot gezamenlijk terras. Door de ronding van het terras kun je bij je kamer privé zitten en genieten van het uitzicht op het water.

De aangepaste kamers (37 m2) zijn geschikt zijn voor 2 tot 4 personen. In de sfeervolle kamer staat een comfortabel twinbed en er is een ruime zithoek met toegang tot het terras. De slaapbank is eventueel geschikt voor 2 extra personen. Let op; de bedden zijn hoog en niet verstelbaar.

De rolstoeltoegankelijke badkamer is ruim en heeft een onderrijdbare douche, een toilet met opklapbare steunen aan beide zijden en een onderrijdbare wastafel. Er is geen douchezitje en er zitten geen beugels in de douche. Op aanvraag kan een plastic stoel worden geplaatst.

Lees meer

Eriksberg Hotel & Nature Reserve ligt in het zuiden van Zweden, in de provincie Blekinge. Dit is één van de kleinste provincies van Zweden en je vindt in dit gebied een hele afwisselende natuur. Zo zijn er veel mooie heldere meren, een grillige kustlijn langs de Oostzee, maar ook eeuwenoude naaldwouden en loofbossen.

De oude marinestad Karlskrona, met zijn vele eilandjes, ligt op drie kwartier rijden. Probeer zeker een hele dag in te plannen om op je gemak deze mooie stad te verkennen. Je kunt er lekker shoppen, de oude stad ontdekken of een boottocht maken in de archipel. Ook een bezoek aan het prachtige Marine museum is echt een aanrader!

Lees meer

Op basis van de laatste opgaven accommodatie.

Aantal rolstoelaangepaste kamers: 4
Breedte kamerdeur: op aanvraag
Hoogte bed: op aanvraag
Afstand vloer naar bed: op aanvraag
Breedte badkamerdeur: op aanvraag
Hoogte toilet: op aanvraag

Hulpmiddelen te huur

Hooglaagbed
Douchestoel
Geen hulpmiddelen te huur

Andere mogelijkheden

Geen andere mogelijkheden

Praktische informatie

Gemiddelde reistijd vanaf Utrecht: - Auto 12:00 uur (Op deze route maak je een overtocht per veerboot) - Vlucht Düsseldorf - Vaxjo 1:30 uur, transfer per huurauto 1:30 uur - Vlucht Amsterdam- Kopenhagen 1:30, transfer per huurauto 2 uur
Tijdsverschil: Geen
Taal: Zweeds
Valuta: Zweedse Kroon
Geldigheid paspoort: Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.
Vaccinaties: Voor reizen naar Zweden zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Covid-19: Bekijk hier de meest recente informatie voor reisadviezen.

Verzorging


Logies en ontbijt
Halfpension

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Eriksberg Hotel en Nature Reserve aanvragen

Tarieven zijn op aanvraag. Vraag een reisvoorstel op maat aan.
We gaan direct beschikbaarheid en tarieven checken en komen zo snel mogelijk bij je terug.

Reisvoorstel

Media

Veelgestelde vragen Eriksberg Hotel en Nature Reserve

 • Kan je bizonvlees of ander vlees (wild) kopen?

  In de boerderijwinkel is er allerlei wild te koop. Zelfs moeflon!

 • Mag je in het park wandelen als je in het hotel verblijft?

  Het is mogelijk om op de binnenplaats te wandelen en buiten het safaripark zijn er wandelpaden. Binnen het safaripark kun je alleen met een gids wandelen, aangezien het wilde dieren zijn die vrij rondlopen in het gebied. Uiteraard zijn er rondleidingen te plannen.

 • Past deze accommodatie in een rondreis?

  We hebben accommodaties in Hamburg, Kopenhagen, Malmö, Tränsum Stockholm, Rättvik en nog veel meer. In die volgorde is het trouwens een mooie reis! We helpen je natuurlijk graag.

 • Heeft het hotel WiFi?

  Gratis en voor niks. In het gehele hotel.
Alle rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Zweden

 • Stockholm
 • Dalarna
 • Småland
 • Blekinge
 • Skane
 • Värmland
 • Zweeds Lapland
 • Örebro Län
 • Gävleborg