Rolstoelvriendelijke autorondreis Wonderful West Amerika | Buitengewoon Reizen
nlende

Wonderful West

Dé combinatie van nationale parken en de welbekende steden van het Westen in één rolstoelaangepaste autorondreis
 • Algemeen
 • Belangrijk
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Auto
 • Hoogtepunten
 • Handig
 • Veilig & verzekerd
 • FAQ

Deze rondreis door 4 staten is de perfecte combinatie van de belangrijkste nationale parken en de welbekende steden van het Westen. Je start in Los Angeles en gaat via de mooie kust naar San Francisco. Daarna ook nog naar Vegas en langs alle iconen zoals Death Valley, Yosemite en Bryce Canyon. Natuurlijk heb je voldoende tijd om onderweg te genieten van al het moois.

Wil je ergens langer blijven? We maken het mogelijk!

Dagelijks vertrek is mogelijk
Je verblijft in rolstoelaangepaste viersterrenhotels. Als reisbureau voor rolstoelers hebben wij de kennis in huis en bieden geschikte hotels aan op de route.
Deze rolstoelaangepaste fly-drive kan je samenstellen zoals je wil!
Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren.

Huurauto met handbesturing van dag 1 t/m dag 20
19 hotelovernachtingen op basis van logies

Vluchten
Entreegelden
Maaltijden
Parkeer- / tolgelden
Taxi’s of eigen vervoer
Extra's bij de huurauto, zoals GPS, Wifi device en/of een verzekering voor jonge bestuurders
Reserveringskosten

Met mogelijkheden voor extra handbediening, spinner knop, gordel verlenger, pedaalverlengers, rechterzijde draaihendel adapter en linkervoet gaspedaal, kun je overal gaan en staan waar je wilt. Ook zijn, op sommige locaties, mogelijkheden voor het huren van een rolstoelaangepaste minivan waar je met je rolstoel in kan rijden.

Wat je meteen op zal vallen, is dat men hier in het algemeen veel rustiger rijdt dan wij in Europa gewend zijn en dat het wegennet zeer uitgebreid is en de bewegwijzering heel duidelijk is.

De auto’s beschikken bijna allemaal over een automatische versnelling en cruise control. In het begin even wennen, maar heerlijk relaxed!

Los Angeles
Pacific Coast
San Francisco
Yosemite NP
Death Valley NP
Sequoia/Kings Canyon NP
Las Vegas
Zion NP
Bryce Canyon NP
Grand Canyon NP
Bryce Canyon NP
Lake Powell
Grand Canyon NP

Praktische informatie

Gemiddelde reistijd: Vlucht 9 uur
Tijdsverschil: 6 uur vroeger
Taal: Engels & Spaans
Valuta: Amerikaanse Dollar
Geldigheid paspoort: Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.
Vaccinaties: Voor reizen naar Amerika zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Covid-19: Bekijk hier de meest recente informatie voor reisadviezen.

Verzorging

Logies
Logies en ontbijt
Halfpension
Volpension
All inclusive

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Zijn vluchten inbegrepen?

Nee, vluchten zijn nog niet standaard inbegrepen. Uiteraard kunnen we deze wel voor je boeken. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn (welke maatschappij, rechtstreeks of met overstap, aanbieding of regulier tarief etc) bespreken we graag eerst de mogelijkheden met je, voordat we 'standaard' al iets aanbieden. Vraag ons dus gerust naar de mogelijkheden!


Zijn er nog veel kosten ter plaatse?

Inbegrepen in onze pakketten zijn de autohuur en hotelovernachting met soms ontbijt inbegrepen. We proberen dit zo helder mogelijk te communiceren. Kosten ter plaatse zijn dan dus: de maaltijden, fooien, brandstof, eventuele one-way kosten voor de huurauto, toegangsgelden tot de nationale parken en eventuele excursies.


Kan ik deze route aanpassen?

Ja, al onze reizen kunnen op maat worden aangepast. Dus nachten toevoegen, verwijderen, een stopover vooraf of na afloop van de reis, alles is mogelijk... Laat ons je wensen gerust weten!


Waarom boek ik bij Buitengewoon Reizen?

Wij kennen de plaatsen en hotels goed en kunnen daarom goede aanbevelingen vwb hotels, vluchten en autohuur doen
Je reis valt binnen de 'Boek Gerust Garantie': mochten je reisplannen veranderen dan kun je gebruik maken van onze soepele annuleringsvoorwaarden.
Je hebt altijd een aanspreekpunt bij vragen, problemen of klachten.


Heb ik een creditcard nodig?

Ja, in Amerika is een creditcard het meest gebruikte betaalmiddel. Bij alle verhuurmaatschappijen is het verplicht om op je creditcard borg te laten staan. Ook kunnen hotels borg op je creditcard inhouden voor zogeheten ‘incidentals’.

Let erop dat het aanvragen van een creditcard minimaal 2 weken duurt. Aan contant geld hoef je niet veel mee te nemen, $50 voor de eerste uitgaven is voldoende. Je kunt in Amerika gewoon geld pinnen, let er op dat je je pinpas op ‘wereld’ zet.


Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Voor Amerika is een geldig paspoort verplicht dat tijdens je hele verblijf geldig moet zijn. Ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Voor toeristische reizen, korter dan 90 dagen heb je geen visum nodig, maar moet je vooraf digitale reistoestemming aanvragen: de ESTA (Electronic System for Travel Authorization). De kosten hiervoor zijn $14 per persoon. Zie hier meer informatie over ESTA aanvragen. Indien je langer dan 90 dagen wilt reizen is een visum benodigd.


Wat is het tijdverschil met Amerika?

Amerika is ingedeeld in verschillende tijdzones. Variërend van de oostkust: 6 uur vroeger tot aan Hawaii zelfs 12 uur vroeger.

Eastern: 6 uur vroeger (met oa. New York, Washington DC, Florida & New England)
Central: 7 uur vroeger (met oa. Chicago, New Orleans, Memphis, Dallas & Minneapolis)
Mountain: 8 uur vroeger (met oa. Rocky Mountains, Salt Lake City, Denver en Phoenix)
Pacific: 9 uur vroeger (de westkust met oa. Los Angeles, Las Vegas, San Francisco & Seattle)
Alaska: 10 uur vroeger
Hawaii: 11 uur vroeger
Tijdens je ritten kun je gemakkelijk een tijdzone overschrijden, houd hier rekening mee in je planning.


Hoelang is het vliegen?

De duur van een vlucht naar Amerika varieert natuurlijk per bestemming. De vluchttijd is afhankelijk van je bestemming en of je een overstap hebt. Naar de oostkust en Florida is het +/- 9 uur vliegen, naar het westen +/- 13 uur. Indien je een overstap hebt, reken dan op ongeveer 2 uur extra reistijd.

Aangepaste rondreizen Amerika

Dé rolstoelaangepaste rondreis door het westen van de Verenigde Staten

Reizen op gemak

20 dagen - 19 nachten

De accessible hotspots van Amerika

Door Californië, Nevada, Arizona en Utah

Echt Amerika

Met de parken: Yosemite, Death Valley, Bryce, Zion, de Grand Canyon en natuurlijk de beroemde steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco

 • Dag 1 - 3
 • Dag 4 - 6
 • Dag 7 - 9
 • Dag 10 - 12
 • Dag 13 - 15
 • Dag 16 - 18
 • Dag 19 - 20

Dag 1 - Los Angeles

De reis begint in Los Angeles. De stad van Hollywood en Venice Beach. Bij aankomst op de luchthaven haal je meteen je huurauto op en rij je naar je hotel.Dag 2 - Los Angeles – Pismo Beach

Via Highway 1 rij je van Los Angeles in de richting van San Francisco. Highway 1 is duizenden kilometers lang. Tijdens deze rondreis zie je ongeveer 700 kilometer van de iconische snelweg. Tijdens de iconische rit naar Pismo Beach kijk je je ogen uit. De route gaat langs Malibu en Santa Barbara. In Malibu schijnt het beste strand van Californië te zijn: Surfrider County Beach. Ook passeer je Point Mugu State Park met 100 kilometer aan wandelroutes. Geniet van het schitterende uitzicht over de Pacific. Er worden hier regelmatig walvissen gespot. Goed kijken dus!
Afstand op deze dag: +/- 320 km


Dag 3 - Pismo Beach – Monterey

Vandaag een rit van ongeveer 3,5 uur. Stap vandaag regelmatig uit je auto en geniet van alle geweldige uitzichten. Bijvoorbeeld bij Morro Rock, een beschermd natuurgebied. En bij San Simeon, Big Sur en Carmel. Carmel heeft ruim 100 restaurants en maar ongeveer 4000 inwoners. Veel concurrentie geeft lage prijzen! Het is ook één van de mooiste steden in California. Misschien wel vanwege het verbod op neonlicht of het ontbreken van de populaire winkelketens. Onderweg heb je de kans om een zeeolifantenkolonie te zien bij Piedras Blancas. In het tweede deel van januari worden de jongen geboren, maar in mei en oktober zie je veel jongere dieren. Andere hoogtepunten zijn Point Lobos National Reserve (walvissen) en het Julia Pfeiffer Burns State Park.
Afstand op deze dag: +/- 240 kmVolgendeAndere rondreizen in Amerika & Canada