Rolstoelvriendelijke riviercruises over de Waal en de Rijn | Buitengewoon Reizen
nlende

MS Viola

Riviercruises in Duitsland en Nederland
 • Algemeen
 • Belangrijk
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Veilig & verzekerd
 • FAQ

Let op! De MS-Viola is voor dit jaar niet meer te boeken, de boot wordt gebruikt als opvang voor Oekraïense vluchtelingen.
Een riviercruise is de perfecte combinatie van vakantie en ontspanning! Terwijl het schip je van de ene naar de andere bestemming brengt geniet je van het geluid van het kabbelende water en het prachtige landschap wat als een schilderij langs je heen glijdt. Dus ga aan boord van de MS Viola en geniet van de rust; je hoeft verder nergens meer over na te denken!
Alle cruises vertrekken vanuit Bonn, de voertaal aan boord is Duits.

De MS VIOLA is een heel bijzonder rivier cruiseschip, volledig aangepast aan mensen met een beperkte mobiliteit. Dit schip, eerder gebruikt door het Nederlandse Rode Kruis, werd volledig gerenoveerd en beschikt nu over 34 comfortabele rolstoeltoegankelijke hutten. Alle aangepaste hutten bevinden zich op het hoofddek en aan de buitenzijde van het schip, dus je hebt altijd mooi uitzicht vanuit je hut. Op het benedendek zijn nog eens 25 niet aangepaste hutten, voor meereizende passagiers of verzorgers.

De MS Viola telt 4 verdiepingen, namelijk het Hoofddek, het Zonnedek, het Panoramadek en het Benedendek. Alle aangepaste hutten bevinden zich op het Hoofddek en aan de buitenzijde van het schip, dus je hebt altijd mooi uitzicht vanuit je hut.
Bij mooi weer kun je heerlijk van de zon en een kopje koffie het uitzicht genieten op het Zonnedek. Is het buiten wat fris dan kun je fijn zitten op het Panoramadek, in de sfeervolle salon met bar.

Op dit aangepaste schip is werkelijk aan alles gedacht: Er zijn brede deuren, in hoogte verstelbare bedden, onderrijdbare wastafels, rolstoeltoegankelijke douches en een extra brede lift naar het zonnedek. Hier past zelf een bed in zodat je eventueel in bed naar het zonnedek gereden kunt worden. Ook is er één speciale badkamer met ligbad en tillift, waar op aanvraag gebruik van kan worden gemaakt.
Er is voor hulp ten minstens één geregistreerde verpleegster aan boord. Heb je meer zorg nodig dan is dit ook mogelijk, in overleg kan dit geregeld worden.
Op aanvraag zijn ook hulpmiddelen te leen, zoals een rolstoel, rollator, douche/toiletstoel op wielen, of een tillift. Samen met de goede voorzieningen zoals een restaurant, panorama salon, kapper, zonnedek en speciaal opgeleide bemanning zorgt dit ervoor dat je volledig ontzorgt op vakantie kunt!

Er zijn 5 mooie reisroutes van Duitsland naar Nederland en in Duitsland over de Rijn samengesteld, met rolstoeltoegankelijke havens en rolstoelaangepaste excursies.

De MS-Viola biedt 5 routes:

Bonn – Middelburg
Bonn – Straatsburg
Bonn – Rüdesheim
Bonn – Rotterdam
Bonn – Lemmer

De verschillende riviercruises nemen je mee vanuit Bonn naar Nederland en België over de Waal en de Rijn. Afhankelijk van de cruise die je kiest, breng je een bezoek aan Nijmegen, Lemmer, Rotterdam, Antwerpen, Arnhem of Gorinchem.
De cruise door Duitsland neemt je mee over de Romantische Rijn langs de wereldberoemde Loreley en langs mooie steden zoals Rüdesheim, Koblenz, Mainz en Straatsburg. Al varend geniet je van steeds wisselde uitzichten en de uitstekende service aan boord.

Op de MS Viola verblijf je op basis van All Inclusive Light in een rolstoelaangepaste hut en je hoeft alleen maar te genieten van de rust! Wij helpen je van A tot Z.

Lees meer

Vertrek is altijd vanuit Bonn
Je verblijft in een rolstoelaangepaste hut met een gedeelde of eigen badkamer
De voertaal aan boord is Duits

Verblijf op basis van All Inclusive Light. Dit houdt in; volpension met uitgebreid ontbijt, lunch en diner, afternoon tea/koffie en taart, middernacht snack. Goede Europese keuken en vegetarische maaltijden. Alcoholvrij bier, frisdranken zoals cola, limonade, sappen, mineraalwater, koffie, thee (van 08.00 uur tot middernacht).
Verblijf in een rolstoelaangepaste buitenhut
Welkomst- en afscheidscocktail met Captainsdinner
Gebruik van hulpmiddelen (op aanvraag)
Animatieprogramma, zoals optredens en bingo
Verblijf in een rolstoelaangepaste buitenhut
Duitstalige reisleiding
Speciale reisgids met routeinformatie ontvang je bij de reisbescheiden

Excursies
Entreegelden
Drankjes die niet onder het All Inclusive Light pakket vallen
Taxi’s of eigen vervoer (van en naar Bonn)
Fooien (niet verplicht)
Reserveringskosten

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Is de MS Viola een luxe schip?
De MS-Viola is eigenlijk een varend hotel, het schip straalt het comfort en de luxe uit van een vijfsterrenhotel.

Hoe ziet de rolstoelaangepaste hut eruit op de MS Viola?
De ruime rolstoelaangepaste buitenhut (15 – 17 m2) heeft brede deuren (120 cm) en beschikt over 2 elektrisch verstelbare hoog/laag bedden op wielen en 1 papegaai, airconditioning, satelliet-tv, radio en 230V wisselstroom. De hut heeft grote ramen (deze kunnen niet open).
Er zijn aangepaste hutten met een eigen badkamer maar ook hutten met een gedeelde badkamer. De badkamer bevindt zich dan tussen 2 hutten en wordt door personen uit beide hutten gebruikt. Privacy is echt gewaarborgd. Als je de badkamerdeur sluit is deze namelijk niet meer toegankelijk vanaf de hut aan de andere kant. De deur naar de badkamer is 90 cm breed.

Elke aangepaste badkamer heeft een onderrijdbare wastafel en een onderrijdbare douche met een beugel aan de wand en een opklapbaar douchezitje. Het verhoogde toilet heeft beugels aan beide zijden, er is een noodknop en een föhn.

Zijn er liften op de MS Viola?
Er is een brede lift tussen de verschillende dekken. Hierin past zelfs een bed zodat je zelfs op een bed naar het zonnedek kunt worden gereden.

Welke faciliteiten heeft de MS Viola?
De MS Viola beschikt over een restaurant, bar, boetiek, panorama salon, zonnedek en een kapper. Ook is er een animatieprogramma.

Kan ik dialyseren als ik op reis ben met de MS Viola?
Tijdens de reis met de MS Viola is er de mogelijkheid om op iedere aanlegplaats van het schip te dialyseren in een gecertificeerde kliniek.

Riviercruise MS Viola

Op een prachtig schip over de rivieren

Reizen op gemak

Rolstoelaangepaste hutten

De toegankelijke hotspots van Bonn en meer

Vijf routes en altijd vertrek vanuit Bonn

Echt MS Viola

Verblijf op basis van All Inclusive Light

 • Vaarroute 1
 • Vaarroute 2
 • Vaarroute 3
 • Vaarroute 4
 • Vaarroute 5

Bonn – Middelburg

Er zijn vijf routes. Op elke route is het mogelijk om verschillende rolstoelaangepaste excursie bij te boeken. Neem voor meer informatie neem contact met ons op, we helpen je graag.

Vaarroute 1:
Historische steden in Nederland en België, 8 dagen

Bonn
Nijmegen
Antwerpen
Middelburg
Arnhem
Düsseldorf
Bonn

VorigeVolgende


Alle cruises en vaartochten

 • Cruises en Rondvaarten