Rolstoelvriendelijke vaartochten | Buitengewoon Reizen
nlende

Vaartocht met schip de Jonathan

Vier- of ééndaagse vaartochten met een special verbouwt schip
 • Algemeen
 • Belangrijk
 • 4-Daagse
 • Nieuwe tochten
 • Voorwaarden
 • Voorwaarden eten
 • Corona
 • Contact
 • Veilig & verzekerd
 • FAQ

Het schip "De Jonathan" is een vrachtschip wat speciaal verbouwd is tot een schip met ongekende mogelijkheden voor gasten met een beperking. En het leuke is; met dit schip kun je geweldige één- en meerdaagse vaarttochten maken!

De dagtochten kunnen alleen door gezelschappen van maximaal 12 personen, dit is inclusief koffie en lunch (inclusief begeleiders) worden geboekt. De prijs voor dagtochten is € 500,- (inclusief BTW).

Dagelijks vertrek is mogelijk
Je verblijft in rolstoelaangepaste viersterrenhotels. Als reisbureau voor rolstoelers hebben wij de kennis in huis en bieden geschikte hotels aan op de route.
Deze rolstoelaangepaste fly-drive kan je samenstellen zoals je wil!
Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren.

"De Jonathan" is een schip dat van alle gemakken is voorzien. Zo kun je ongedwongen genieten van de vaart en de omgeving, met leuke sociale contacten en weer thuiskomen met de mooiste belevenissen! De 4-daagse vaartochten kunnen door gezelschappen van maximaal 12 personen ( inclusief begeleiders) worden geboekt. De dagtochten kunnen alleen door groepen worden geboekt. Een echte “wauw!’ vaartocht voor gasten met een beperking en hun begeleiders (ouders), op deze manier kun je zorgeloos het water op gaan!

Er zijn verschillende 4-daagse vaarttochten. Let op, op een 4 daagse reis vaat er geen kok mee, alleen in uitzonderlijke gevallen. De bemanning bestaat uit 2 mensen: de schipper en de matroos.

We kunnen ook enkele nieuwe 4 daagse tochten varen vanaf het nieuwe seizoen. We kunnen naar Friesland en Enkhuizen als het weer dit toestaat. Indien je hierin bent geïnteresseerd, kan je contact met ons opnemen.

We kunnen ook enkele nieuwe dagtochten varen vanaf het nieuwe seizoen. Naar Vollenhove en Wijhe bijvoorbeeld. Indien je hierin bent geïnteresseerd, kan je contact met ons opnemen.

Vanaf maandag 3 mei 2021 kan het schip “de Jonathan” worden geboekt. Het seizoen zal sluiten op vrijdag 30 september 2021. Vertrek 4-daagse vaartochten vanaf maandag 11.00 in de thuishaven Hasselt.
Vanaf 09.30 uur kunnen de gasten inchecken. Tijdens de geplande vaarroute zal er worden aangelegd in verschillende plaatsen. Hier is dan ook tijd om deze plaatsen te bezoeken. Per aanlegplaats is voor je in kaart gebracht wat de bezienswaardigheden zijn. Uiteraard ben je als gast volledig vrij in de activiteit die je aan wal wilt ondernemen. Als je daar hulp bij nodig hebt geef dat dan van te voren door. Op donderdag meert het schip rond 16.00 uur weer aan in de thuishaven Hasselt en is je “wauw!” vaartocht ten einde, een vaartocht waar je nog vaak op terug zult kijken.

NB: De schipper heeft de vrijheid om de route van de vaartocht op basis van weersomstandigheden te wijzigen.

1. De gasten zorgen zelf voor de inkoop van de producten die nodig zijn voor het ontbijt, lunch en diner voor het eigen gezelschap en de schipper en de matroos. Ze bereiden zelf het ontbijt, de lunch en het diner en koken zelf in de keuken van het schip. De prijs bedraagt dan € 350,- per persoon (Inclusief BTW).

2. De stichting zorgt voor de inkoop van de producten die nodig zijn voor het ontbijt, lunch en diner voor het eigen gezelschap en de schipper en de matroos. Het gezelschap bereidt zelf het ontbijt, de lunch en het diner en koken zelf in de keuken van het schip. De prijs bedraagt dan € 400,- per persoon (Inclusief BTW).

3. De stichting zorgt voor de inkoop van de producten die nodig zijn voor het ontbijt en lunch voor het eigen gezelschap en de schipper en de matroos. Het gezelschap bereidt zelf het ontbijt en de lunch en gebruiken de keuken van het schip. Het diner wordt verzorgd door een catering bedrijf dat het diner verzorgd aan boord. De prijs bedraagt dan € 425,- per persoon (Inclusief BTW).

1. De klanten kopen zelf eten voor hen zelf en de bemanning. Ze zorgen zelf voor ontbijt, lunch en diner. Prijs: € 350,- per persoon (inclusief BTW).
2. De stichting doet de inkoop voor het ontbijt, lunch en diner voor het gezelschap en de bemanning. De klanten zorgen zelf voor voorbereiden van het ontbijt en de lunch. Ze koken zelf en verzorgen het diner. Prijs: € 400,- per persoon (inclusief BTW).
3. De stichting zorgt voor de inkoop voor het ontbijt en de lunch. De klanten bereiden het ontbijt en de lunch zelf voor. Voor het diner wordt er gebruik gemaakt van een catering-service dat de warme maaltijden bezorgt. Prijs: € 425,- per persoon (inclusief BTW).

Om veilig en gezond voor iedereen te kunnen varen, gelden de coronamaatregelen ook voor de vaartochten.
Deze worden afhankelijk van de groep samenstelling vastgesteld.

Voor meer informatie over cruises kun je een digidate met ons inplannen! Telefonisch contact is natuurlijk ook mogelijk.
Ook is het mogelijk om langs te komen op ons kantoor zodat we samen met je kunnen kijken naar een geschikte cruise voor jou.

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Zijn vluchten inbegrepen?

Nee, vluchten zijn nog niet standaard inbegrepen. Uiteraard kunnen we deze wel voor je boeken. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn (welke maatschappij, rechtstreeks of met overstap, aanbieding of regulier tarief etc) bespreken we graag eerst de mogelijkheden met je, voordat we 'standaard' al iets aanbieden. Vraag ons dus gerust naar de mogelijkheden!


Zijn er nog veel kosten ter plaatse?

Inbegrepen in onze pakketten zijn de autohuur en hotelovernachting met soms ontbijt inbegrepen. We proberen dit zo helder mogelijk te communiceren. Kosten ter plaatse zijn dan dus: de maaltijden, fooien, brandstof, eventuele one-way kosten voor de huurauto, toegangsgelden tot de nationale parken en eventuele excursies.


Kan ik deze route aanpassen?

Ja, al onze reizen kunnen op maat worden aangepast. Dus nachten toevoegen, verwijderen, een stopover vooraf of na afloop van de reis, alles is mogelijk... Laat ons je wensen gerust weten!


Waarom boek ik bij Buitengewoon Reizen?

Wij kennen de plaatsen en hotels goed en kunnen daarom goede aanbevelingen vwb hotels, vluchten en autohuur doen
Je reis valt binnen de 'Boek Gerust Garantie': mochten je reisplannen veranderen dan kun je gebruik maken van onze soepele annuleringsvoorwaarden.
Je hebt altijd een aanspreekpunt bij vragen, problemen of klachten.


Heb ik een creditcard nodig?

Ja, in Amerika is een creditcard het meest gebruikte betaalmiddel. Bij alle verhuurmaatschappijen is het verplicht om op je creditcard borg te laten staan. Ook kunnen hotels borg op je creditcard inhouden voor zogeheten ‘incidentals’.

Let erop dat het aanvragen van een creditcard minimaal 2 weken duurt. Aan contant geld hoef je niet veel mee te nemen, $50 voor de eerste uitgaven is voldoende. Je kunt in Amerika gewoon geld pinnen, let er op dat je je pinpas op ‘wereld’ zet.


Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Voor Amerika is een geldig paspoort verplicht dat tijdens je hele verblijf geldig moet zijn. Ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Voor toeristische reizen, korter dan 90 dagen heb je geen visum nodig, maar moet je vooraf digitale reistoestemming aanvragen: de ESTA (Electronic System for Travel Authorization). De kosten hiervoor zijn $14 per persoon. Zie hier meer informatie over ESTA aanvragen. Indien je langer dan 90 dagen wilt reizen is een visum benodigd.


Wat is het tijdverschil met Amerika?

Amerika is ingedeeld in verschillende tijdzones. Variërend van de oostkust: 6 uur vroeger tot aan Hawaii zelfs 12 uur vroeger.

Eastern: 6 uur vroeger (met oa. New York, Washington DC, Florida & New England)
Central: 7 uur vroeger (met oa. Chicago, New Orleans, Memphis, Dallas & Minneapolis)
Mountain: 8 uur vroeger (met oa. Rocky Mountains, Salt Lake City, Denver en Phoenix)
Pacific: 9 uur vroeger (de westkust met oa. Los Angeles, Las Vegas, San Francisco & Seattle)
Alaska: 10 uur vroeger
Hawaii: 11 uur vroeger
Tijdens je ritten kun je gemakkelijk een tijdzone overschrijden, houd hier rekening mee in je planning.


Hoelang is het vliegen?

De duur van een vlucht naar Amerika varieert natuurlijk per bestemming. De vluchttijd is afhankelijk van je bestemming en of je een overstap hebt. Naar de oostkust en Florida is het +/- 9 uur vliegen, naar het westen +/- 13 uur. Indien je een overstap hebt, reken dan op ongeveer 2 uur extra reistijd.

Aangepaste rondvaart

Volledig aangepaste boot

Reizen op gemak

Seizoen vanaf 3 mei 2021 t/m vrijdag 30 september 2021

De accessible hotspots van Kampen

Alles rolstoeltoegankelijk

Echt de Jonathan

Vier- of ééndaagse vaartochten

 • Tocht 1
 • Tocht 2
 • Tocht 3
 • Vergaderen

Tocht 1

Wij helpen je van A tot Z.

Dag 1: Maandag vertrek naar Hanzestad Kampen, hier kun je gezellig de stad in.
Dag 2: Dinsdag varen ze vroeg weg om in de middag in Harderwijk aan te komen, hier kun je bijvoorbeeld het Dolfinarium bezoeken.
Dag 3: Woensdag naar Urk, waar je lekker een visje kunt scoren en kunt genieten van het mooie vissersplaatsje.
Dag 4: Donderdag vaart de boot terug naar Hasselt en komt hier om 16.00 uur weer aan.


VorigeVolgende


Alle cruises en rondvaarten

 • Cruises en Rondvaarten