Veelgestelde reis vragen om accommodaties| FAQ | Buitengewoon Reizen
nlende

Accommodaties

Vragen en antwoorden over je verblijf

Hier vind je de meest gestelde vragen van onze reizigers over alles aangaande onze accommodaties.

Essenties of preferenties


Wanneer er geboekt wordt bij een Nederlandse touroperator dan is een essentie of preferentie mogelijk conform ANVR voorwaarden.
Belangrijk; Een preferentie is een voorkeur en geen essentie. Accommodatie verschaffers houden zoveel mogelijk rekening met preferenties maar kunnen hierover geen garanties geven.
Een essentie is, indien wordt bevestigd, door de aanbieder wel gegarandeerd. De kosten hiervoor zijn € 23,00 per essentie. Let op: Niet elke essentie is mogelijk. Gezien de grote impact voor de reiziger van een essentie zal Buitengewoon Reizen zich inspannen om aan de vraag te voldoen maar kunnen er vooraf geen garanties worden gedaan.
Bij het aanvragen van een rolstoelaangepaste kamer die NIET bij een Nederlandse touroperator wordt geboekt worden er door ons geen kosten berekend.

Bij een speciaal dieet dan horen we dit graag bij de reservering. We zullen de accommodatieverschaffer hierover informeren. Houd er echter rekening mee dat de invulling hieromtrent voor verantwoording is van de aanbieder van de dienst.


Algemeen


Buitengewoonreizen.nl tracht met het publiceren van de foto’s een zo reëel mogelijk beeld van de accommodatie te geven. Het kan echter voorkomen dat je bijvoorbeeld een ander interieur of een andere badkamer aantreft, dan dat de foto weergeeft. Ook bij appartementen, waarbij er meerdere zijn in een complex, geven de foto’s een beeld van hoe het eruit kan zien. Er kunnen echter verschillen zijn in inrichting en grootte.

Het beste is om in plaats van veel contant geld, een credit card of bankpas mee te nemen (afhankelijk waar je naartoe gaat). Je hebt vaak een creditcard nodig wanneer je een auto, camper of villa huurt. Dit in verband met de borgsom. Ook wordt in veel hotels om een credit card gevraagd.

Het kan voorkomen dat je ter plaatse een waarborgsom dient te betalen. Deze ontvang je retour indien er ter plaatse geen gebreken zijn ontstaan.


Faciliteiten


Niet alle accommodaties beschikken over airconditioning. Deze informatie kun je terugvinden door te kijken op de accommodatiepagina van jouw vakantie op onze website. Open daar de omschrijving van je kamertype om te zien of het type beschikt over airconditioning.

Houd er rekening mee dat er kosten in rekening gebracht kunnen worden voor het gebruik van de airconditioning. Wanneer de kosten voor het gebruik van de airconditioning bij ons bekend zijn, kun je deze terugvinden in het overzicht van de faciliteiten van je kamertype.

De kosten voor het gebruik van de airconditioning betaal je ter plaatse bij de receptie van het appartementencomplex.

Appartement
Bij appartementen is het afhankelijk van de accommodatie of het linnengoed en de handdoeken inclusief zijn of niet.

Je kunt dit terugvinden op de accommodatiepagina van jouw vakantie op onze website. Onder algemeen vind je terug of bedlinnen en schoonmaak inclusief is.

Hotel
Verblijf je in een hotel dan zijn bedlinnen en handdoeken inclusief in de reissom. Je kunt dit, mits bekend bij ons, terugvinden op de accommodatiepagina van je vakantie op onze website. Onder algemeen vind je terug of bedlinnen en schoonmaak inclusief is. Ook vind je hier alle beschikbare informatie over het aantal wissels van het bedlinnen en de handdoeken terug.

Dit verschilt per accommodatie. Je kunt dit terugvinden op de accommodatiepagina van jouw vakantie op onze website. Onder algemeen kun je terugvinden of Wi-Fi inclusief is of niet. Wanneer bij ons bekend is dat hier kosten voor worden gerekend vermelden wij dit op onze website.

Houd er rekening mee dat de Wi-Fi vaak niet zo stabiel en snel is als dat je thuis gewend bent. Zo kan het voorkomen dat de Wi-Fi niet sterk genoeg is om bijvoorbeeld volledige films te downloaden of te streamen. Ook belangrijk is dat je goed kijkt bij open Wi-Fi naar de veiligheidsprotocollen van de verbindingen.

Appartement
Wanneer je een appartement boekt met een kitchenette dan is er altijd een koelkast aanwezig.

Hotel
Op sommige hotelkamers is er een koelkast of minibar aanwezig. Je kunt dit terugvinden op de accommodatiepagina van jouw vakantie op onze website. Open daar de omschrijving van jouw kamertype om te zien of jouw kamer beschikt over een koelkast.

Houd er rekening mee dat er kosten in rekening gebracht kunnen worden voor het gebruik van een koelkast op de kamer. Wanneer de kosten voor het gebruik van de koelkast bij ons bekend zijn, vermelden wij deze ook op onze website.

De kosten voor het gebruik van de koelkast betaal je ter plaatse bij de receptie van het hotel.

Dit verschilt per accommodatie en per faciliteit. Exacte informatie over eventuele kosten kun je terugvinden bij de beschrijving op de accommodatiepagina van jouw vakantie op onze website.

Eventuele kosten kun je, zolang bij ons bekend, terugvinden onder optionele faciliteiten met bijkomende kosten.


In- en uitchecktijden


Bij aankomst in jouw accommodatie meld je je bij de receptie. Hier ontvang je de sleutel en hoor je hoe laat jouw kamer/appartement beschikbaar is. Over het algemeen kun je vanaf 16:00 uur in jouw accommodatie terecht. Kom je voor die tijd aan, dan is het vaak mogelijk om jouw bagage tijdelijk op te bergen in een bagageruimte. Je kunt dan alvast gebruik maken van de faciliteiten of de omgeving gaan ontdekken.

Op de dag van vertrek ben je verplicht jouw accommodatie rond 10:00 uur weer te verlaten. Informeer ter plaatse bij de receptie van jouw accommodatie naar het juiste uiterlijke tijdstip. Vaak kun je op deze dag nog wel gebruik maken van de faciliteiten van de accommodatie. Soms is dit alleen tegen betaling mogelijk. Vraag dit na bij de receptie bij aankomst.


Verzorging


Logies
Verblijf zonder maaltijden of drankjes.

Logies en ontbijt
Wanneer je bij een reis logies en ontbijt oftewel LO hebt geboekt, wordt hiermee bedoeld dat het ontbijt tijdens de vakantie is inbegrepen. De verzorging begint met ontbijt op de dag na aankomst en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag. Het ontbijt dien je normaal gesproken te nuttigen voor 10:00 uur.

Halfpension
Indien halfpension bij je vakantie is inbegrepen, betekent het dat het ontbijt en diner inbegrepen is. De verzorging begint met het diner op de aankomst dag en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag.

Volpension
Wanneer volpension is inbegrepen bij je reis, betekent dit dat het ontbijt, lunch en diner is inbegrepen. De verzorging begint met de lunch of het diner op de aankomst dag en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag. Koffie en andere drankjes zijn in deze verzorging niet inbegrepen.

All inclusive
Variërend per accommodatie is je ontbijt, lunch en diner inbegrepen, inclusief allerlei extra's zoals lokale (non) alcoholische drankjes en snacks.