Veelgestelde reis vragen om coronavirus | FAQ | Buitengewoon Reizen
nlende

Coronavirus

Alles zodat jij je veilig voelt op vakantie

Hier praten we je bij over de ontwikkelingen aangaande het COVID-19 (Corona) virus.
Laatst bijgewerkt: 25-10-2022

Actuele informatie


Bekijk hier onze meest gestelde vragen & antwoorden over corona of onze andere corona informatie pagina's.
Makkelijk bekijken of je vakantiebestemming al op groen staat kan via onze reisadviezen pagina of bekijk de meest recente informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

Indien binnen deze periode je vertrek voor een reis gaat plaatsvinden, dan nemen wij contact met je op als het reisadvies rood is. We bespreken dan gezamenlijk of je de reis wilt verzetten naar een latere datum of dat je de reis wil annuleren.

Bij code rood wordt je betaalde reissom gerestitueerd. Bij code oranje geldt dat Buitengewoon Reizen alleen kosteloos annuleert als er sprake is van een inreisverbod of quarantaine plicht op de bestemming. Dit wordt zo ook benoemd in onze aanvullende voorwaarden.
Let op: Dit geldt niet wanneer er een quarantaineverplichting is bij terugkeer in Nederland.

Belangrijk: voorwaarden zoals het hebben van de benodigde vaccinaties of het hebben van een negatieve PCR-test valt onder de verantwoording van de reiziger en is geen reden voor Buitengewoon Reizen om je reis kosteloos te annuleren.

Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn, hangt af van het type verzekering wat je hebt afgesloten. In de meeste gevallen echter zijn deze kosten niet te verhalen op je annuleringsverzekering.

Als je Corona krijgt kort voor vertrek dan mag je niet reizen. De meeste reis- annuleringsverzekeringen beschouwen dit als een geldige reden voor het annuleren en je kan dan je annuleringskosten indienen. Check dit wel vooraf bij je verzekeringmaatschappij.

Als je ter plaatse Corona oploopt dan moet je in quarantaine. Je mag pas weer vliegen als je negatief getest bent. Neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij voor de extra kosten ter plaatse. Als Buitengewoon Reizen zullen we assistentie verlenen inzake de omboekingen van de lopende reis.


Boeken & makkelijk annuleren


Buitengewoon Reizen heeft de Boek Gerust Garantie geïntroduceerd.
Ongeacht je reden en je wilt toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk om tot uiterlijk 6 weken voor vertrek tegen van te voren bekende (lage) kosten te annuleren.

De hoogte van deze kosten krijg je in je offerte al door zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

Wanneer wij tickets boeken van Transavia dan zullen we het Flex-tarief hanteren. Deze heeft gunstige omboekingsvoorwaarden. Restitutie is bij deze tickets niet mogelijk. Vraag onze medewerkers voor meer informatie.

Buitengewoon Reizen heeft de "Boek Gerust Garantie " geïntroduceerd. Ongeacht je reden en je wilt toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk om tot uiterlijk 6 weken voor vertrek tegen van te voren bekende (lage) kosten te annuleren.
Meer informatie hierover vind je op onze Boek Gerust Garantie pagina.

Er is geen einddatum voor de Boek Gerust Garantie.

Niet altijd; aan sommige onderdelen zitten soms onvermijdbare annuleringskosten vast.
Denk bijvoorbeeld aan vliegtickets die bij boeking geprint en betaald moeten worden.
Onze reserveringsafdeling neemt dit vooraf met je door zodat je hier zelf ook een keuze in kan maken en vooraf precies weet waar je aan toe bent.


Protocol bezoekContact


Op deze pagina kan je een coronaformulier invullen. We komen dan zo spoedig mogelijk bij je terug.