Veelgestelde reis vragen om coronavirus | FAQ | Buitengewoon Reizen
nlende

Coronavirus

Alles zodat jij je veilig voelt op vakantie

Hier praten wij je bij over de ontwikkelingen aangaande het COVID-19 (Corona) virus.
Laatst bijgewerkt: 15-07-2021

Actuele informatie


Bekijk hier onze meest gestelde vragen & antwoorden over corona of onze andere corona informatie pagina's.
Makkelijk bekijken of je vakantiebestemming al op groen staat kan via onze reisadviezen pagina of bekijk de meest recente informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

Indien binnen deze periode je vertrek voor een reis zou plaatsvinden, dan nemen wij contact met je op of de reis doorgang kan vinden. We bespreken dan gezamenlijk of je deze reis wilt laten doorgaan, verzetten naar een latere datum of dat de reis geannuleerd wordt.

Belangrijk: voorwaarden zoals het hebben van de benodigde vaccinaties of het hebben van een negatieve PCR-test valt onder de verantwoording van de reiziger en is geen reden voor Buitengewoon Reizen om je reis kosteloos te annuleren.

De betaling van je reis die je hebt gedaan wordt omgezet in een voucher. Hiermee behoud je de waarde van wat je al betaald hebt en valt dit ook onder de SGR dekking. Dit bedrag kun je dan binnen een jaar na datum van uitgifte inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis.
De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden.

Klik hier voor alle informatie over het Corona Voucher.

Buitengewoon Reizen heeft Corona-vouchers uitgegeven voor reizen waarbij wij zelf de organisator zijn. Hiermee behoud je de waarde van wat je al betaald hebt. Dit bedrag kan je tot uiterlijk een jaar na afgiftedatum inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis.
De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden.
De Corona-vouchers werden door Buitengewoon Reizen uitgeven worden tot en met 31 december 2020 voor reizen oorspronkelijk geboekt voor 16 maart 2020.

Klik hier voor alle informatie over het Buitengewoon Reizen Corona Voucher.

Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn, hangt af van het type verzekering wat je hebt afgesloten. In de meeste gevallen echter zijn deze kosten niet te verhalen op je annuleringsverzekering.


Boeken & makkelijk annuleren


Buitengewoon Reizen heeft de Boek Gerust Garantie geïntroduceerd.
Heeft je bestemming code geel, er zijn veiligheidsrisico's en je wilt hierdoor toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk om tot uiterlijk 6 weken voor vertrek tegen van te voren bekende lage kosten te annuleren.
Buitengewoon Reizen houdt voor nu een periode van 3 maanden aan tussen oranje advies van de overheid, vertrekdatum en acceptatiedatum.

Wanneer wij tickets boeken van Transavia dan zullen we het Flex-tarief hanteren. Deze heeft gunstige omboekingsvoorwaarden. Restitutie (bijvoorbeeld bij "code oranje") is bij deze tickets niet mogelijk. Vraag onze medewerkers voor meer informatie.

Ja, je geboekte vakantie voor 2021 kun je, rekening houdende met de Boek Gerust Garantie, omzetten naar 2022. Als je dit wilt, neem dan contact met ons op.

Buitengewoon Reizen heeft de "Boek Gerust Garantie " geïntroduceerd. Heeft je bestemming van 6 weken voor vertrek code geel, er zijn veiligheidsrisico's, en je wil hierdoor toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk tegen van te voren bekende lage kosten te annuleren.
Meer informatie hierover vind je op onze Boek Gerust Garantie pagina.

Dit geldt voor alle nieuwe boekingen, gemaakt vanaf 5 maart 2020. Er is geen einddatum voor de Boek Gerust Garantie.

Niet altijd; aan sommige onderdelen zitten soms onvermijdbare annuleringskosten vast. Denk bijvoorbeeld aan vliegtickets die bij boeking geprint en betaald moeten worden.
Onze reserveringsafdeling neemt dit vooraf met je door zodat je hier zelf ook een keuze in kan maken en vooraf precies weet waar je aan toe bent.


Protocol bezoekContact


Op deze pagina kan je een coronaformulier invullen. We komen dan zo spoedig mogelijk bij je terug.