Vragen en antwoorden over papieren | FAQ | Buitengewoon Reizen
nlende

Reispapieren

Vragen en antwoorden over papieren

Hier vind je de meest gestelde vragen van onze reizigers over alles aangaande reisbescheiden, verzekeringen en reisdocumenten.

Reisbescheiden


De hoofdboeker ontvangt ongeveer 10 tot 7 dagen voor vertrek de reisbescheiden per mail.

Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen maken inmiddels gebruik van e-tickets. Je ontvangt dus geen "papieren" tickets meer.


Verzekeringen


Het hebben van een goede reisverzekering is een absolute vereiste. Deze kun je eenvoudig bij ons afsluiten, direct bij de boeking in Nederland, ook als je buiten Nederland woonachtig bent. Heb je zelf al een reisverzekering, controleer dan of deze de juiste dekking heeft. Zo niet, dan ben je niet verzekerd!
Mocht je op het laatste moment alsnog een reisverzekering nodig hebben, dan kun je dit per omgaande regelen. Een annuleringsverzekering kan uitkomst bieden tijdens ziekte. Voor een kleine bijdrage is dit gedekt.


Reisdocumenten


Een Internationaal Rijbewijs is verplicht voor de bestemmingen Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland. Voor Maleisië is dit niet verplicht, maar wordt het wel aangeraden i.v.m. mogelijke taalproblemen. In Amerika en Canada is een internationaal rijbewijs niet verplicht. Je kunt een internationaal rijbewijs verkrijgen bij elk kantoor van de ANWB. Hiervoor dien je een geldig rijbewijs en twee pasfoto's mee te brengen.

Voor je reis naar Azië, Amerika, Australië of Nieuw-Zeeland is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient na terugkomst nog 6 maanden geldig te zijn.

Met de Nederlandse identiteitskaart kun je reizen naar de volgende landen:
 Reizen met de Nederlandse identiteitskaart. Buiten de lijst van de bovenstaande landen ben je verplicht om met paspoort te reizen.

Vanaf 26 juni 2012 moeten volgens informatie van de overheid, ook kinderen een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig. Dit is het gevolg van een wijziging van Europese regelgeving die voorschrijft waaraan reisdocumenten moeten voldoen. Hierin wordt het beginsel van één persoon per paspoort (1p-1p) geregeld.