Persoonlijke reiswensen

Algemeen
Verblijfsbasis
Type Accommodatie
Hulpmiddelen te huur
Prijsklasse

Voorwaarden Landstede Buitengewoon Reizen

Sinds eind 2004 zijn wij bezig om rolstoelaangepast reizen voor iedereen gemakkelijker te maken. 
Een uniek en buitengewoon streven met een format dat niet te vergelijken is met andere organisaties. 

Over de hele wereld reserveren wij voor u hotelkamers, appartementen, villa’s of andere aangepaste accommodaties. De mogelijkheid om vrij met een rolstoel te kunnen bewegen in een omgeving waarin een rolstoel past, is voor veel mensen een verademing. Ook is een rolstoelaangepaste badkamer met beugels bij toilet, onderrijdbare douche en wastafel een voorwaarde waar we graag aan willen voldoen. Daarnaast boeken wij natuurlijk uw vluchten!

Het huren van geschikte lichaamsondersteunende hulpmiddelen, het organiseren van verzorging of verpleging en het reserveren van rolstoelaangepast vervoer op de bestemming is voor ons geen probleem op een groot aantal locaties. Ook begeleiding op de luchthavens en tilhulp om u in en uit de vliegtuigstoel te helpen wordt standaard bij ons gereserveerd. 
Bijzonderheden of speciale wensen worden uiteraard op een goede manier behandeld.

Zo wordt u in uw vakantie, zakenreis of stedentrip zoveel mogelijk geholpen in alle facetten van de reis!

ANVR en SGR lidmaatschap

Buitengewoon Reizen (KvK 05076604) is aangesloten bij de ANVR. 
De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR Consumentenvoorwaarden (Reisvoorwaarden en/of Boekingsvoorwaarden) van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige belangrijke informatie. Bij het akkoord gaan van een boeking bevestig je dat je kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Reisvoorwaarden en/of Boekingsvoorwaarden) en overige ANVR-informatie. 

Buitengewoon Reizen (KvK 05076604) is aangesloten bij SGR.
U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. 

Wanneer u een boeking bij ons onderbrengt gaat u akkoord met onze voorwaarden. Het merendeel van de accommodaties welke wij aanbieden zijn door ons persoonlijk gecheckt om zo de kwaliteit te waarborgen. Op ons ANVR/SGR en NBAV aangesloten ITAC-reisbureau is ervaringsdeskundigheid en jarenlange vakkennis aanwezig om elke aanvraag naar ieders tevredenheid te kunnen verwerken.

Wij, als ANVR reisbureau, kunnen als betrouwbare dienstverlener adviseren, namens u bemiddelen bij het boeken van een reis, of in uw opdracht een reservering maken.

ANVR Reisvoorwaarden of ANVR Boekingsvoorwaarden?

Op uw boekingsbevestiging wordt aangegeven welke voorwaarden van toepassing zijn:
A: ANVR-Reisvoorwaarden
B: ANVR-Boekingsvoorwaarden
C: Leveranciersvoorwaarden (per leverancier op te vragen bij Buitengewoon Reizen)

Wanneer wij voor u een pakketreis onderbrengen bij een ANVR-reisorganisator dan gelden de ANVR-Reisvoorwaarden (A) voor deze pakketreis voor het gehele traject, dus van ‘Vóór het boeken van de reis’ tot en met ‘Na de reis’. Voor het tot stand komen van de reis gelden de ANVR boekingsvoorwaarden (B).
Landstede Buitengewoon Reizen biedt GEEN reizen aan onder eigen naam. Hierdoor zijn bij het boeken van 1 of meerdere reisonderdelen (dit betreft een samengestelde reis) de ANVR-Boekingsvoorwaarden (B) van toepassing. 
Landstede Buitengewoon Reizen is niet aansprakelijk voor de juiste uitvoering van de via ons gereserveerde diensten. Hierop zijn de leveringsvoorwaarden (C) van de betrokken dienstverlener, bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappij, hotelier of reisorganisatie van toepassing.

Landstede Buitengewoon Reizen aanvaardt geen aansprakelijkheid voor handelingen en/of nalatigheden van de betrokken dienstverlener(s) zoals bedoeld in artikel 1 lid 1 van de ANVR Boekingsvoorwaarden, noch voor de juistheid van de voor deze dienstverlener(s) verstrekte informatie. De reisagent draagt geen verantwoordelijkheid voor foto's, folders, advertenties, websites en andere informatiedragers voor zover onder verantwoordelijkheid van derden opgesteld of uitgegeven.

Bij problemen ter plaatse doen wij als tussenpersoon ons uiterste best om een ieder zo goed mogelijk te informeren. Ook kunnen er wijzigingen plaats vinden en bestaat er een zelfstandigheid ter plekke. Dit dient een ieder zich ten alle tijde te realiseren. 

Hostessservice?

Gezien het individuele karakter van de reizen en het feit dat wij als reisbureau als tussenpersoon fungeren is er ter plaatse geen hostessservice aanwezig van ons als Landstede Buitengewoon Reizen.

Verschillende agenten en touroperators waar wij mee werken bieden wel een hostessservice waar op teruggevallen kan worden. Neem in geval van problemen of vragen ter plaatse altijd contact op met de uitvoerende touroperator, de lokale agent, de accommodatie of de uitvoerende instantie ter plekke. Geeft dat geen bevredigend resultaat, bel dan met uw bemiddelaar Landstede Buitengewoon Reizen in Nederland. Alleen dan kunnen wij maatregelen treffen, zodat uw vakantie alsnog naar tevredenheid verloopt en we klachten kunnen proberen te voorkomen of verhelpen.

Europeesche Verzekeringen

Zonder zorgen op reis. Naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of lekker de bergen in. Waar u ook naartoe gaat, met een reisverzekering van de Europeesche gaat u goed voorbereid op weg. 
Europeesche Verzekeringen is al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

Welke reisverzekering?

Basis: de belangrijkste risico’s verzekerd
Met de Basis reisverzekering bent u goed verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens uw reis. Zo bent u verzekerd voor deskundige hulpverlening via de Europeesche Hulplijn. Daarnaast heeft u recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als u per ongeluk iets stuk¬maakt in uw hotelkamer of vakantiehuis. Of als u plotseling extra reis- of telefoonkosten heeft. U heeft standaard Europadekking. 
Voor een reis buiten Europa kunt u de Basis reisverzekering uitbreiden met Werelddekking.

De basisdekking sluit u af vanaf   €  1,57 per persoon per dag incl. personenhulp, bagage en geneeskundige kosten

Comfort: meer dan ruime vergoedingen
De Comfort reisverzekering van de Europeesche biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort krijgt u ruimere vergoedingen voor de dekkingen die u kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook deze reisverzekering heeft standaard Europadekking, die u zelf kunt uitbreiden naar Werelddekking.

Uitbreidingen voor Basis & Comfort
U kunt uw Basis of Comfort reisverzekering verder uitbreiden met dekkingen die uw reisverzekering nog beter laten aansluiten op uw wensen. Gaat u bijvoorbeeld op wintersport of wilt u zich in het buitenland verzekeren voor rechtsbijstand of geneeskundige kosten? 
U kunt de dekking dan altijd aanpassen.

De comfortdekking sluit u af vanaf   €  1,77 per persoon per dag incl. personenhulp, bagage en geneeskundige kosten

Optimaal: alles perfect geregeld
Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal reisverzekering van de Europeesche perfect voor u. Wij hebben hiervoor een uitgebreide reisverzeke¬ring samengesteld, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor uw bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico! 
Ook bij deze reisverzekering kunt u kiezen uit Europadekking of Werelddekking.

De optimaaldekking sluit u af vanaf   € 2,62 per persoon per dag incl. personenhulp, bagage en geneeskundige kosten, geld en rechtsbijstand

Exclusief voor Buitengewoon Reizen:
De rolstoelverzekering (uitbreiding op de reisverzekering)
Is uw rolstoel tijdens de reis eigenlijk wel verzekerd?
Stel: U gaat op vakantie en neemt een rolstoel mee. Tijdens het vervoer op de luchthaven, bij het slenteren op de boulevard of wanneer je langs een muurtje botst in je hotel loop je schade op aan je rolstoel.

Wie gaat dat betalen?
Een rolstoelverzekering is niet iets waar je direct aan denkt wanneer je op vakantie gaat. Maar het is wel erg belangrijk! De gemeente of je rolstoelverstrekker verzekert je rolstoel niet altijd en een reguliere reisverzekering dekt schade aan je rolstoel maar minimaal.

Daarom hebben we in samenwerking met de Europeesche Verzekeringen een goede en unieke aanvulling op je reisverzekering ontwikkeld. Een echte reisverzekering voor rolstoelgebruikers! Nu kunnen we jou ook op dit gebied geruststellen.

Een rolstoel kan op de reisverzekering (bij een optimaal dekking) tot een maximum van € 5000,- verzekerd worden. Dit is geldig voor handbewogen EN elektrische rolstoelen! Scootmobielen zijn op de reisverzekering niet te verzekeren tegen schade.

Welke annuleringsverzekering?

Standaard Annuleringsverzekering
Met de standaard Annuleringsverzekering van de Europeesche bent u goed verzekerd als u uw reis
moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen
verzekerd. Is de reis, bijvoorbeeld vliegticket, hotel en autohuur, samengesteld en valt een van de onderdelen uit? Dan vergoedt de Europeesche de wijzigings- of annuleringskosten van de overige onderdelen. 

Allrisk Annuleringsverzekering
Wilt u zelf kunnen bepalen om welke reden u uw geboekte reis annuleert? Kies dan voor de Allrisk
Annuleringsverzekering. U kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden u niet op
vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als u toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

U kunt doorlopende en kortlopende verzekeringen afsluiten bij ons. Het kan zijn (vooral bij hogere reissommen) dat doorlopende verzekeringen voordeliger kunnen zijn dan aflopende verzekeringen.

Aanvullende voorwaarden

Buitengewoon Reizen kan op diverse bestemmingen hulpmiddelen en zorg regelen. Hulpmiddelen en zorg vallen echter buiten de reisovereenkomst.
Buitengewoon Reizen treedt op als uw tussenpersoon m.b.t. de reservering van zorg/hulpmiddelen. De gegevens van de leverancier en de prijs van de bevestigde reservering van zorg/hulpmiddelen staan op de reservering vermeld. Voor de levering en kwaliteit van deze zorg/hulpmiddelen is uitsluitend de leverancier verantwoordelijk. Bij klachten over deze zorg/hulpmiddelen dient u met de leverancier contact op te nemen. De voorwaarden van de leverancier kunt u vinden op de website van de leverancier. Wij dragen als tussenpersoon geen verantwoordelijkheid voor de levering en kwaliteit van de gereserveerde hulpmiddelen. Op onze dienstverlening verklaren wij de ANVR-Boekingsvoorwaarden van toepassing. U kunt deze voorwaarden vinden op www.anvr.nl/consumentenvoorwaarden.pdf.

Tarieven gegeven in onze reisvoorstellen zijn onder voorbehoud van wijzigingen, toeslagen en eventuele onzorgvuldigheden. 

Luchtvaartmaatschappijen hebben het recht u te weigeren indien de naam in uw vliegticket niet overeenkomt met de naam in uw paspoort. Daarvoor is het essentieel dat het aanvraagformulier correct ingevuld wordt qua persoonsgegevens (eerste voornaam volgens paspoort, volledige achternaam, bij vrouwen de meisjesnaam, correcte geboortedatum).
Voor de kosten van het eventueel opnieuw moeten uitschrijven van vliegtickets of het wijzigen van persoonsgegevens zijn wij niet aansprakelijk. Deze kosten zijn voor de passagier.

Bij elke boeking wordt € 35,00 aan reserveringskosten in rekening gebracht. Bij het aanvragen van essenties zijn wij (bij een aantal Nederlandse touroperators, zie ANVR voorwaarden) verplicht om essentie- en communicatiekosten in rekening te brengen.