Vragen en antwoorden over alles wat je kan bijboeken | FAQ | Buitengewoon Reizen
nlende

Extra's

Vragen en antwoorden over alles wat je kan bijboeken

Hier vind je de meest gestelde vragen van onze reizigers over alles rondom hulpmiddelen, verzorging, autohuur en andere extra’s.

Hulpmiddelen


Buitengewoon Reizen kan op diverse bestemmingen hulpmiddelen en zorg regelen.
Hulpmiddelen en zorg vallen buiten de reisovereenkomst. Buitengewoon Reizen treedt op als tussenpersoon m.b.t. de reservering van zorg/hulpmiddelen.
De gegevens van de leverancier en de prijs van de bevestigde reservering van zorg/hulpmiddelen staan op de reservering vermeld. Voor de levering en kwaliteit van deze zorg/hulpmiddelen is uitsluitend de leverancier verantwoordelijk. Bij klachten over deze zorg/hulpmiddelen dien je met de leverancier contact op te nemen. De voorwaarden van de leverancier zijn bij ons op te vragen.
Wij dragen als tussenpersoon geen verantwoordelijkheid voor de levering en kwaliteit van de gereserveerde hulpmiddelen. Op onze dienstverlening verklaren wij de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing.
Je kunt deze voorwaarden vinden op de website van de ANVR:
www.anvr.nl/consumentenvoorwaarden.pdf.

Een hoog-laagbed zegt precies wat het is: het bed kan verhoogd of verlaagd worden. Het bed is meestal voorzien van afzonderlijk rembare wielen voor gemakkelijke verplaatsing en manoeuvreren. Ook is het vaak mogelijk om er bedhekken bij te reserveren.

Een douchestoel is een losse stoel met een rugleuning en met of zonder armleggers. Bij douchestoelen met een opening aan de voorzijde van de zitting is het mogelijk het onderlichaam te wassen zonder op te staan. Er zijn ook douchestoelen die verstelbaar zijn in hoogte.

Het kenmerkende van de handbewogen rolstoel is dat je deze door eigen lichaamskracht voort beweegt. Met andere woorden, het wordt aangestuurd en bestuurd door de gebruiker zelf of door een zorgverlener.

Een passieve tillift helpt je overeind komen vanuit lig naar zithouding en kan je optillen en laten verplaatsen vanuit bed in een rolstoel, of vanuit de rolstoel naar het bed.

Als je moeite hebt met opstaan en gaan zitten op een toilet, is een toiletverhoger een goed idee.
Het zorgt ervoor dat je gemakkelijk vanuit je rolstoel een transfer kan maken naar het toilet.

Je gebruikt een anti-decubitusmatras als je doorligplekken kunt krijgen omdat je langdurig moet liggen. Het kan worden ingezet als preventiemaatregel om decubitus te voorkomen of om te voorkomen dat het erger wordt.

Een scootmobiel is een met elektromotor aangedreven voertuig. Er zijn varianten met drie en vier wielen.

Met een douchebrancard kan je veilig en handig liggend gedoucht worden.


Zwembad


Een inloop met of zonder aflopende trapjes en met of zonder looprail waarmee mensen gemakkelijk het zwembad in kunnen komen.

Een (hydraulische) tillift voor mensen die een transfer willen maken vanuit hun rolstoel in het zwembad.


Verzorging of verpleging


ADL-zorg zoals helpen bij het aankleden, wassen, toiletteren, in en uit bed komen. Maar ook andere diensten zoals medicijnen toedienen. Dit is per bestemming verschillend.


Autohuur


Houd er rekening mee dat je de borg voor de huurauto alleen met een creditcard op naam van de hoofdbestuurder kunt betalen. Prepaid creditcards worden niet geaccepteerd.

Autostoeltjes zijn op aanvraag te boeken voor kinderen tot circa 6 jaar. Wil je deze bijboeken, dan kun je dit direct aangeven tijdens de online boeking. De kosten voor het autostoeltje betaal je ter plaatse bij het afhalen van de huurauto.

Per bestemming zijn er andere huurvoorwaarden van toepassing.

Wanneer er een huurauto inclusief is of wanneer je een auto bij jouw vakantie wilt bijboeken, dan is het noodzakelijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

Je bent minimaal 1 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs.
De hoofdbestuurder is in het bezit van een creditcard op naam voor de borg. Dit is absoluut noodzakelijk. Daarnaast heb je de pincode van jouw creditcard nodig.

Controleer ook de minimum en de maximum leeftijd voor het huren van een auto. Helaas worden geen uitzonderingen gemaakt op deze regels. Kijk ook in de voorwaarden onder het kopje ‘bestemming’ en dan ‘huurauto’, voor de regels op jouw bestemming.

Wanneer je autohuur bij ons bijboekt, dan kun je de auto ophalen en inleveren bij de accommodatie of bij de luchthaven. Deze keuze kun je maken tijdens de online boeking.

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is de huurauto bij de accommodatie af te leveren/in te leveren op de dag van aankomst en vertrek.

Maak je een boeking waarbij autohuur inclusief is, dan wordt de auto altijd opgehaald en ingeleverd op de luchthaven. Het is dan niet mogelijk om de auto bij het appartement of hotel op te halen en in te leveren.