Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Cuba

,
,
Cuba

Cuba, een betoverend eiland van passie en erfgoed

Cuba, een eiland vol passie, kleur en geschiedenis, trekt reizigers met zijn bruisende straten, serene stranden en levendige cultuur. Ontdek de smaakvolle keuken, ervaar de gastvrijheid van de Cubanen en laat je betoveren door de betoverende landschappen. Een reis naar Cuba belooft een onvergetelijk avontuur vol ontdekkingen.

Het hart van Cuba klopt in zijn culturele erfgoed, dat doordrenkt is met Spaanse, Afrikaanse en inheemse invloeden. Het is een land van muziek en dans, waar de klanken van salsa en son de lucht vullen en elke straathoek een podium lijkt te zijn voor spontane optredens. De kleurrijke architectuur, met zijn vervallen grandeur en koloniale pracht, vertelt verhalen van een turbulent verleden en een veerkrachtige geest.

Rolstoeltoegankelijkheid in Cuba

Hoewel Cuba’s rolstoeltoegankelijkheid gestaag verbetert, blijven er uitdagingen bestaan. In verschillende regio’s van het eiland worden inspanningen geleverd om accommodaties en bezienswaardigheden toegankelijker te maken voor mensen met speciale behoeften. Van de geplaveide straten van de historische wijk Havana Vieja tot de adembenemende natuurlijke landschappen van Viñales, zijn er diverse ervaringen beschikbaar voor rolstoelgebruikers.

Hoewel de vooruitgang bemoedigend is, is er nog steeds ruimte voor verbetering. Toch is Cuba vastbesloten om inclusiviteit te bevorderen voor alle reizigers. Er wordt voortdurend gewerkt aan het uitbreiden van het aantal rolstoelaangepaste voorzieningen en ervaringen, zodat mensen met beperkingen kunnen genieten van een avontuurlijk verblijf op het eiland, zonder belemmeringen. Met deze toewijding aan toegankelijkheid hoopt Cuba een gastvrije bestemming te zijn voor alle reizigers, ongeacht hun individuele behoeften.

 

Lees meer Lees minder

Rolstoeltoegankelijk aanbod | Cuba

Rondreis

Cuba: Havana, Viñales & Varadero
Maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring waarin comfort, avontuur en cultuur samenkomen in één...

Buitengewoon Reizen tips

Bezienswaardigheden in Cuba

Cuba is doordrenkt van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, en biedt diverse ervaringen voor reizigers, inclusief rolstoelgebruikers. Begin je ontdekking in de betoverende hoofdstad Havana, waar historische pleinen zoals Plaza Vieja en de kleurrijke straten van Oud-Havana fascineren. Dankzij verbeteringen in toegankelijkheid zijn veel van deze bezienswaardigheden nu beter bereikbaar voor rolstoelgebruikers.
Na het bruisende leven van Havana, biedt de natuurlijke pracht van Viñales Valley een adembenemende ervaring. Met zijn kenmerkende kalkstenen heuvels en weelderige tabaksplantages is dit UNESCO-werelderfgoedgebied een must-see. Voor rolstoelgebruikers zijn er aangepaste tours beschikbaar om deze betoverende landschappen te verkennen.

Verder langs de kust ligt Varadero, met zijn uitgestrekte stranden en helderblauwe wateren. Hoewel niet alle stranden volledig rolstoeltoegankelijk zijn, zijn er faciliteiten beschikbaar op bepaalde locaties om het strandplezier te vergemakkelijken. Kortom, Cuba biedt een scala aan bezienswaardigheden en ervaringen die toegankelijk zijn voor iedereen, waardoor het een unieke en inclusieve bestemming is om te verkennen.

Cuba, altijd zonnig

Met zijn constant warme en tropische weer biedt Cuba het hele jaar door perfecte omstandigheden voor verkenning. Van november tot april geniet je van zonnige dagen, terwijl de zomermaanden af en toe korte regenbuien brengen. Dus, bereid je voor op avontuur onder de altijd stralende Cubaanse zon!
Unieke bestemming, onvergetelijke ervaringen.
Laat je verrassen door onze hoogtepunten.

Wat zijn de temperaturen?

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Max.
27˚C
28˚C
29˚C
30˚C
31˚C
31˚C
32˚C
33˚C
32˚C
31˚C
29˚C
27˚C
Min.
18˚C
18˚C
19˚C
20˚C
22˚C
23˚C
23˚C
23˚C
23˚C
22˚C
20˚C
19˚C
Min.
Max.
jan
18˚C
27˚C
feb
18˚C
28˚C
mrt
19˚C
29˚C
apr
20˚C
30˚C
mei
22˚C
31˚C
jun
23˚C
31˚C
jul
23˚C
32˚C
aug
23˚C
33˚C
sep
23˚C
32˚C
okt
22˚C
31˚C
nov
20˚C
29˚C
dec
19˚C
27˚C

Ontdek alle regio's

West-Cuba

West-Cuba

Bekijk

Bedankt voor je aanmelding

Vanaf nu mis je niks meer!