Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Cyprus

,
,
Cyprus

Cyprus, zonzekerheid en een rijke historie

Stel je een plek voor waar de zon bijna altijd schijnt, waar de zee glinstert onder een helderblauwe lucht en waar elke hoek een stukje geschiedenis onthult. Dat is Cyprus.

Dit Zuid-Europese eiland, dat sterk beïnvloed is door de Griekse cultuur, biedt naast prachtige stranden een schat aan historische kunstwerken. Wie door de straten van Cyprus wandelt, kan de invloeden van verschillende culturen voelen die in de loop der eeuwen het eiland hebben overheerst.

Met een duidelijk invloed van Griekenland, is Cyprus een wandeling door de geschiedenis.

Natuur, cultuur en toegankelijkheid in harmonie

Het Troodosgebergte op Cyprus is niet zomaar een natuurgebied. Hier staan tien Byzantijnse kerken en kloosters, stuk voor stuk erkend als UNESCO Werelderfgoed. Paphos, een prachtige kustplaats, staat in zijn geheel op de UNESCO-lijst vanwege zijn indrukwekkende archeologische opgravingen. Tijdens de zomermaanden bruist Cyprus van de energie met verschillende culturele festivals, zoals het Wijnfestival in Limassol en het operafestival in Paphos.

Voor diegenen die extra toegankelijkheid nodig hebben, heeft Cyprus ook veel te bieden. De grote badplaatsen zijn voorzien van brede boulevards die speciaal zijn ontworpen om rolstoel- en scootmobielgebruikers te accommoderen. Cyprus verwelkomt bezoekers van alle achtergronden en biedt een harmonieuze combinatie van natuur, cultuur en toegankelijkheid, waardoor het een bestemming is die voor iedereen iets te bieden heeft. Of je nu komt voor de zon, de geschiedenis, de natuur of de cultuur, Cyprus heeft het allemaal.

Lees meer Lees minder

Rolstoeltoegankelijk aanbod | Cyprus

Appartement

C&A Apartments
Dit is echt een rolstoelaangepaste parel op Cyprus! Het kleinschalige appartementencomplex wordt ger...

Buitengewoon Reizen tips

Bezienswaardigheden op Cyprus

Als je denkt aan een rolstoelvriendelijke vakantie, denk dan aan Cyprus en in het bijzonder aan Paphos. Paphos, een stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst, heeft veel in toegankelijkheid geïnvesteerd. Het archeologische park is voorzien van speciale paden voor rolstoelgebruikers, waardoor je de oude mozaïeken en ruïnes van dichtbij kunt ervaren.

Polis, een kleinere stad in de regio Paphos, biedt een serene omgeving met zijn natuurlijke schoonheid en rustige stranden. De wandelpaden langs de kust zijn rolstoelvriendelijk en ideaal om te genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee.
Voor wie geïnteresseerd is in de bergen, hoewel het Troodos-gebergte heuvelachtig kan zijn, zijn er uitkijkpunten en locaties met toegankelijkheidsfaciliteiten die een panoramisch uitzicht op het eiland bieden.

En, ongeacht waar je je bevindt op het eiland, vergeet niet te genieten van de heerlijke Cypriotische keuken. Vele restaurants, vooral in Paphos en Polis, zijn toegankelijk en serveren lokale delicatessen zoals moussaka, kleftiko en natuurlijk halloumi.

Het weer, veel liefs uit Cyprus

Verlang je naar continue zonnestralen, een zacht briesje en helderblauwe wateren? Dan is Cyprus een uitstekende keus! Op dit eiland schijnt de zon bijna het hele jaar door. Wil je er optimaal van genieten? Overweeg dan te gaan tussen april en oktober. Dat is de tijd wanneer het klimaat heerlijk warm en droog is.
Unieke bestemming, onvergetelijke ervaringen.
Laat je verrassen door onze hoogtepunten.

Wat zijn de temperaturen?

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Max.
15˚C
16˚C
18˚C
21˚C
26˚C
30˚C
33˚C
33˚C
31˚C
26˚C
21˚C
17˚C
Min.
10˚C
10˚C
11˚C
14˚C
19˚C
23˚C
25˚C
26˚C
24˚C
21˚C
16˚C
12˚C
Min.
Max.
jan
10˚C
15˚C
feb
10˚C
16˚C
mrt
11˚C
18˚C
apr
14˚C
21˚C
mei
19˚C
26˚C
jun
23˚C
30˚C
jul
25˚C
33˚C
aug
26˚C
33˚C
sep
24˚C
31˚C
okt
21˚C
26˚C
nov
16˚C
21˚C
dec
12˚C
17˚C

Ontdek alle regio's

West-Cyprus

West-Cyprus

Bekijk

Bedankt voor je aanmelding

Vanaf nu mis je niks meer!