Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Hongarije

,
,
Hongarije

De charmes van Hongarije en zijn sprankelende Donau

Hongarije is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt voor een vakantie, maar laat je vooral verrassen door dit pareltje in Midden-Europa. Gedomineerd door de rivieren de Donau en de Tisza, biedt het een rijkdom aan landschappen en culturele hoogstandjes. De Donau doorsnijdt de bruisende hoofdstad Budapest, en scheidt deze stad in twee levendige helften. Ga je stroomopwaarts richting het noorden? Dan zal je je verwonderen over de groene wijnvelden, geurige boomgaarden en heuvels met dichte bossen.

Cultuur, traditie en uitgestrekte poesta

De uitgestrekte vlaktes van de Poesta zijn typisch Hongaars: een graslandschap zo ver het oog reikt, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het land ademt traditie, van de kenmerkende klederdrachten en schilderachtige boerderijen tot de feestelijke volksfestivals en wijnoogstvieringen. Tel daarbij op de bewaard gebleven rijke historie en het cultureel erfgoed, en je hebt een unieke bestemming.

Voor een rolstoelaangepaste trip naar Budapest, staan wij voor je klaar. En wie weet, misschien verkennen we binnenkort samen nog meer van dit fascinerende land. Hongarije is de perfecte bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een mix van natuurlijke schoonheid, cultuur en toegankelijkheid, allemaal in één land. Laat je betoveren door de charmes van Hongarije en ontdek waarom dit land steeds meer reizigers aantrekt.

Lees meer Lees minder

Geen aanbod beschikbaar

Er op dit moment geen aanbod beschikbaar.
Gelukkig zijn er nog tal van andere buitengewone bestemmingen om te ontdekken!

Klik hieronder om terug te keren naar de bestemmingspagina en een nieuwe bestemming te kiezen die past bij jouw avontuurlijke geest.

Buitengewoon Reizen tips

Bezienswaardigheden in Hongarije

Hongarije, vaak het bruggetje tussen Oost- en West-Europa genoemd, biedt een prachtige mix van geschiedenis en moderne flair. Centraal staat Budapest, de parel aan de Donau, die steeds meer inzet op toegankelijkheid. De thermale baden, waarvan sommige dateren uit de Romeinse tijd, hebben nu faciliteiten voor rolstoelgebruikers. Dus, als je dacht dat je niet kon genieten van die beroemde Hongaarse spa-ervaring, denk dan nog eens goed na.

Hongaars eten is iets om je vingers bij af te likken. Goulash is de koning van de keuken, en je zult tal van traditionele eetgelegenheden in Budapest vinden die niet alleen authentieke gerechten serveren, maar ook rekening houden met toegankelijkheid. Het openbaar vervoer in de stad, waaronder de metro, is ook steeds meer rolstoelvriendelijk. Hongaarse wijn is trouwens iets dat je niet mag missen. De wijnbars in de stad zijn een geweldige plek om te ontspannen, en veel van hen zijn verrassend toegankelijk, met brede ingangen en voldoende ruimte binnen.

Hongarije in beeld, mooi weer en nog mooiere verhalen!

Hongarije roept beelden op van warme thermale baden en levendige festivals in Boedapest. Het klimaat? Landinwaarts en continentaal. Dat betekent warme zomers, vooral in juli en augustus, en koude winters. Als je een fijne mix van zonnige dagen en aangename temperaturen wilt, dan zijn het late voorjaar en de vroege herfst de beste reistijden.
Unieke bestemming, onvergetelijke ervaringen.
Laat je verrassen door onze hoogtepunten.

Wat zijn de temperaturen?

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Max.
2˚C
4˚C
11˚C
18˚C
22˚C
25˚C
28˚C
28˚C
23˚C
16˚C
10˚C
3˚C
Min.
-3˚C
-1˚C
3˚C
7˚C
11˚C
14˚C
16˚C
17˚C
13˚C
8˚C
4˚C
-1˚C
Min.
Max.
jan
-3˚C
2˚C
feb
-1˚C
4˚C
mrt
3˚C
11˚C
apr
7˚C
18˚C
mei
11˚C
22˚C
jun
14˚C
25˚C
jul
16˚C
28˚C
aug
17˚C
28˚C
sep
13˚C
23˚C
okt
8˚C
16˚C
nov
4˚C
10˚C
dec
-1˚C
3˚C

Ontdek alle regio's

Budapest

Budapest

Bekijk

Bedankt voor je aanmelding

Vanaf nu mis je niks meer!