Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Malta

,
,
Malta

Het historische hart van de Middellandse Zee

Verscholen onder het zonnige Sicilië, midden in de Middellandse Zee, ligt de prachtige eilandengroep Malta. Deze eilandengroep, bestaande uit meerdere eilanden zoals Malta, Gozo en Comino, biedt een unieke mix van cultuur, geschiedenis en natuur. De rijke geschiedenis van Malta is overal zichtbaar van oude tempels tot middeleeuwse straatjes. De eilanden zijn bezaaid met historische schatten, waaronder de mysterieuze prehistorische tempels die tot de oudste vrijstaande structuren ter wereld behoren. In de charmante hoofdstad Valletta, een UNESCO Werelderfgoed, vindt men een schat aan barokke architectuur, weelderige kerken en indrukwekkende vestingwerken.

Normandiërs, de Ridders van Sint Jan en de Britten hebben allemaal hun sporen nagelaten in de taal, cultuur en keuken van Malta. Dit resulteert in een intrigerende mix die bezoekers verrast met een rijke variëteit aan smaken, van traditionele Maltese gerechten tot invloeden van de keuken uit Italië. Malta is werkelijk een juweel in de Middellandse Zee, waar elke hoek een nieuw verhaal vertelt.

 

Malta's diverse bezienswaardigheden

Centraal op Malta ligt Valletta, de historische hoofdstad met smalle steegjes, eeuwenoude kerken en magnifieke paleizen, waaronder de imposante St. Johns Kathedraal. Maar buiten de stadsgrenzen zijn er tal van andere attracties. Denk aan de schilderachtige dorpjes die verspreid liggen over het eiland, de majestueuze kloven, grotten die de geheimen van de aarde onthullen en de vulkanische bergen die het landschap domineren.

En voor strandliefhebbers? Hoewel je misschien niet de uitgestrekte zandvlaktes van andere bestemmingen vindt, zijn er genoeg sfeervolle kleine zandstranden en rotsachtige kustlijnen om van te genieten. Het beste van alles? Verschillende stranden zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zodat iedereen het kristalheldere water van de Middellandse Zee kan ervaren.

Lees meer Lees minder

Rolstoeltoegankelijk aanbod | Malta

Hotel

db San Antonio Hotel & Spa
Het 4 sterren all-inclusive hotel db San Antonio Hotel & Spa ligt in Qawra, aan de noordkant van...

Buitengewoon Reizen tips

Niet te missen op Malta

Malta, een eiland dat bol staat van de geschiedenis, biedt meer dan alleen een zon, zee en strand ervaring. De historische steden zoals Valletta zijn een lust voor het oog met hun eeuwenoude architectuur. Gelukkig heeft Malta de afgelopen jaren flinke stappen gezet in het toegankelijker maken van deze plekken voor rolstoelgebruikers, met speciale trottoirs en toegangsroutes.

Een andere onmisbare ervaring is de Maltese keuken. Van ‘pastizzi’ tot ‘rabbit stew’, de lokale gerechten zullen je smaakpapillen zeker verrassen. Er zijn tal van restaurants die niet alleen deze heerlijkheden serveren, maar ook rolstoeltoegankelijk zijn, met brede ingangen en aangepaste toiletten.

Malta kent vele festivals en tradities. Denk aan het kleurrijke carnaval of de zomerse dorpsfeesten. Hoewel de straatfestivals soms druk kunnen zijn, zijn ze absoluut de moeite waard. Veel evenementenlocaties in Malta hebben speciale zones voor rolstoelgebruikers, zodat iedereen volop kan genieten.

Weerbericht, zonnige groeten uit het historische Malta!

Malta, een juweeltje in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn zonnige klimaat. Het grootste deel van het jaar geniet je hier van zonneschijn, vooral tussen april en oktober. In de wintermaanden is het milder, maar nog steeds aangenaam. Ideaal voor wie de zomerse drukte wil vermijden.
Unieke bestemming, onvergetelijke ervaringen.
Laat je verrassen door onze hoogtepunten.

Wat zijn de temperaturen?

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Max.
16˚C
15˚C
16˚C
17˚C
20˚C
23˚C
26˚C
27˚C
26˚C
24˚C
21˚C
17˚C
Min.
14˚C
14˚C
15˚C
16˚C
19˚C
22˚C
25˚C
26˚C
25˚C
23˚C
19˚C
16˚C
Min.
Max.
jan
14˚C
16˚C
feb
14˚C
15˚C
mrt
15˚C
16˚C
apr
16˚C
17˚C
mei
19˚C
20˚C
jun
22˚C
23˚C
jul
25˚C
26˚C
aug
26˚C
27˚C
sep
25˚C
26˚C
okt
23˚C
24˚C
nov
19˚C
21˚C
dec
16˚C
17˚C

Ontdek alle regio's

Noord-Malta

Noord-Malta

Bekijk

Bedankt voor je aanmelding

Vanaf nu mis je niks meer!