Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Budapest

,
Budapest

Budapest de parel van de Donau

Budapest, de hoofdstad van Hongarije, straalt een betoverende charme uit die zowel historisch als levendig is. Gesplitst door de machtige Donau, bieden Buda en Pest een duet van ervaringen het sprookjesachtige Burchtpaleis, de thermale baden zoals Széchenyi, en de prachtige Andrássy Avenue. De Centrale Markthal, de Opera en de Joodse wijk zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die je niet mag missen. ’s Avonds wordt de stad verlicht, waarbij de Kettingbrug en het Parlementsgebouw glinsteren en zorgen voor een schilderachtig uitzicht.

Budapest een stad voor iedereen

Budapest is niet alleen beroemd om zijn schoonheid, maar ook om zijn toewijding aan toegankelijkheid. Van de historische burchtwijk tot het levendige uitgaansgebied in Pest, overal zijn voorzieningen getroffen voor rolstoelgebruikers en anderen met beperkte mobiliteit. Of je nu het Heldenplein wilt bezoeken, wilt wandelen langs de oevers van de Donau, of wilt genieten van een traditioneel Hongaars concert, je zult ontdekken dat Budapest zowel gastvrij als toegankelijk is voor iedereen.

Lees meer Lees minder

Buitengewoon Reizen tips

Niet te missen in Budapest

De Andrássy út, een van de belangrijkste boulevards van Budapest, leidt naar het Heldenplein en het Stadspark. Deze brede straat, met zijn historische gebouwen en luxe winkels, is gemakkelijk te navigeren voor rolstoelgebruikers. In het Stadspark kunnen bezoekers genieten van het Vajdahunyad-kasteel en de Budapest Zoo, beide toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het Magyar Nemzeti museum en het museum voor schone kunsten hebben aangepaste faciliteiten en exposities die gemakkelijk toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

De thermale baden van Budapest, zoals de Széchenyi-baden, bieden speciale kleedkamers, liften en hellingen zodat iedereen kan genieten van het helende water. Gastronomisch gezien biedt Budapest een scala aan Hongaarse delicatessen, van goulash tot pörkölt. Veel restaurants in de stad hebben toegankelijke eetruimtes en terrassen.

Lieve groeten uit het historische en dynamische Boedapest

Met zijn prachtige architectuur en de rivier de Donau, is Budapest een stad van contrasten, ook in het weer. De zomers kunnen warm zijn, terwijl de winters een sprookjesachtige sfeer hebben met sneeuwbedekte straten.
Unieke bestemming, onvergetelijke ervaringen.
Laat je verrassen door onze hoogtepunten.

Wat zijn de temperaturen?

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Max.
2˚C
4˚C
11˚C
18˚C
22˚C
25˚C
28˚C
28˚C
23˚C
16˚C
10˚C
3˚C
Min.
-3˚C
-1˚C
3˚C
7˚C
11˚C
14˚C
16˚C
17˚C
13˚C
8˚C
4˚C
-1˚C
Min.
Max.
jan
-3˚C
2˚C
feb
-1˚C
4˚C
mrt
3˚C
11˚C
apr
7˚C
18˚C
mei
11˚C
22˚C
jun
14˚C
25˚C
jul
16˚C
28˚C
aug
17˚C
28˚C
sep
13˚C
23˚C
okt
8˚C
16˚C
nov
4˚C
10˚C
dec
-1˚C
3˚C

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Het Buda-kasteel

Dit historische kasteel, gelegen op een heuvel met uitzicht op de Donau, is een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Boedapest. Hoewel het een heuvellocatie heeft, zijn er speciale paden en liften beschikbaar om het kasteel en de omliggende gebieden toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers.

De Széchenyi-baden

Deze beroemde thermale baden in Boedapest zijn zowel een plaats van ontspanning als een architectonisch wonder. Er zijn speciale faciliteiten en aanpassingen gemaakt om de baden toegankelijk te maken voor iedereen.

De Matthiaskerk

Gelegen naast het Buda-kasteel, is deze historische kerk bekend om zijn kleurrijke dak en prachtige interieur. Er zijn speciale toegangspunten en faciliteiten beschikbaar voor mensen met beperkte mobiliteit.

Bedankt voor je aanmelding

Vanaf nu mis je niks meer!