Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden
,
Krakau

Krakau, een stad met een rijke geschiedenis

Krakau, ooit de hoofdstad van Polen, is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur. Het historische centrum, opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, herbergt indrukwekkende gebouwen zoals het Koninklijk Paleis en de Wawel-kathedraal. Terwijl je door de geplaveide straatjes van de oude stad wandelt, wordt je meegenomen op een reis door de tijd, langs gotische kerken en charmante marktpleinen. Van de moderne kunstgalerieën in Kazimierz tot de historische Rynek Glówny, het grootste middeleeuwse plein van Europa. Bezoekers kunnen genieten van zowel de traditionele Poolse keuken als van hedendaagse gastronomische hoogstandjes in de talrijke restaurants en cafés.

Rolstoelvriendelijkheid in het hart van Polen

Krakau heeft zich de laatste jaren ingezet om zijn historische sites toegankelijk te maken voor iedereen. Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Schindler’s Factory Museum, zijn volledig rolstoeltoegankelijk. Met hellingbanen en liften in belangrijke monumenten en musea, is Krakau steeds meer een bestemming geworden voor reizigers met speciale behoeften.

Lees meer Lees minder

Rolstoeltoegankelijk aanbod | Krakau

Hotel

Hotel Kossak
Hotel Kossak is een trendy en comfortabel 4 sterren designhotel, vlakbij het historische centrum. He...

Hotel

Hotel Kossak
Hotel Kossak is een trendy en comfortabel 4 sterren designhotel, vlakbij het historische centrum. He...

Buitengewoon Reizen tips

Niet te missen in Krakau

Krakau, een juweel in het zuiden van Polen, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. De oude stad, met zijn prachtige Marktplein en de historische lakenhallen, is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers dankzij de vlakke en geplaveide straten. Hoewel sommige van de oudere gebouwen uitdagingen kunnen bieden, hebben veel restaurants en winkels in het centrum zich aangepast om toegankelijk te zijn.

Niet ver van het stadscentrum ligt de Wawel-heuvel met het koninklijk kasteel en de kathedraal. Er zijn toegankelijke routes beschikbaar en het biedt een prachtig uitzicht over de rivier de Wisła. De Joodse wijk, Kazimierz, staat bekend om zijn unieke sfeer en historische synagogen. Veel van de straten hier zijn vlak en gemakkelijk begaanbaar. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, is een bezoek aan het Oskar Schindler’s Factory Museum een must. Het is volledig toegankelijk en biedt inzicht in het leven in Krakau tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Poolse cuisine is hartig en heerlijk. In Krakau moet je zeker pierogi proberen, gevulde dumplings die in verschillende smaken komen, van hartig tot zoet. Veel van de traditionele restaurants, bekend als ‘milk bars’, hebben stappen, maar er zijn genoeg moderne eetgelegenheden die rolstoeltoegankelijk zijn. Het openbaar vervoer in Krakau is in de loop der jaren verbeterd wat betreft toegankelijkheid. Veel trams en bussen zijn nu uitgerust met platforms en ruimtes voor rolstoelgebruikers. Toch kan het handig zijn om vooraf de routes en tijden te plannen, zeker als je naar de meer afgelegen delen van de stad of naar nabijgelegen attracties zoals de zoutmijnen van Wieliczka wilt gaan.

Krakau, historisch, levendig en altijd fascinerend!

Het weer in Krakau wisselt van zwoele zomers tot sneeuwrijke winters. De charmante straatjes en marktpleinen worden nog magischer met een laagje sneeuw. Elk seizoen onthult een nieuwe kant van deze historische stad.
Unieke bestemming, onvergetelijke ervaringen.
Laat je verrassen door onze hoogtepunten.

Wat zijn de temperaturen?

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Max.
0˚C
2˚C
8˚C
15˚C
19˚C
22˚C
25˚C
25˚C
19˚C
13˚C
8˚C
2˚C
Min.
-4˚C
-3˚C
1˚C
5˚C
8˚C
11˚C
14˚C
14˚C
10˚C
6˚C
3˚C
-2˚C
Min.
Max.
jan
-4˚C
0˚C
feb
-3˚C
2˚C
mrt
1˚C
8˚C
apr
5˚C
15˚C
mei
8˚C
19˚C
jun
11˚C
22˚C
jul
14˚C
25˚C
aug
14˚C
25˚C
sep
10˚C
19˚C
okt
6˚C
13˚C
nov
3˚C
8˚C
dec
-2˚C
2˚C

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Wawel Kasteel

Dit historische kasteel, gelegen op de Wawel heuvel, is een must-see in Krakau. De meeste delen van het kasteel en de omliggende complexen zijn toegankelijk.

Rynek Główny (Hoofdmarktplein)

Het grootste middeleeuwse plein in Europa, Rynek Główny, is omgeven door historische gebouwen en monumenten. Ondanks de vlakke klinkerstraatjes is het plein goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Planty Park

Dit groene park omringt het oude stadscentrum van Krakau en biedt een rustige ontsnapping aan de stedelijke drukte.

Bedankt voor je aanmelding

Vanaf nu mis je niks meer!