Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Praag

Praag, de gouden stad aan de Moldau

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, schittert als een parel in het hart van Europa. Deze betoverende stad, doordrenkt van geschiedenis en legendes, heeft een skyline van sprookjesachtige torens, gotische kerken en renaissancistische paleizen. Dwaal door de kronkelige straatjes van de Oude Stad, bewonder het Astronomisch Uurwerk, en laat je vervoeren door de tijd terwijl je over de iconische Karelsbrug loopt. Van de barokke pracht van de Sint-Nicolaaskerk tot moderne kunstgalerijen, de stad biedt een breed scala aan ervaringen die de ziel prikkelen. Bezoek het Mucha Museum, duik in de wereld van Kafka, of geniet simpelweg van de gouden gloed van de stad bij zonsondergang. Of je nu de magische sfeer van de Praagse Burcht ervaart of geniet van een Pilsner biertje in een lokaal café, Praag heeft voor elk wat wils.

Een stad vol verrassingen en toegankelijkheid

Praag is er niet alleen trots op haar rijke verleden, maar zet zich ook in om toegankelijk te zijn voor iedereen. De stad heeft moeite gedaan om historische bezienswaardigheden, musea en openbare vervoer toegankelijk te maken, zodat elke bezoeker, ongeacht zijn mobiliteit, kan genieten van al haar pracht. Bezoek het Mucha Museum, duik in de wereld van Kafka, of geniet simpelweg van de gouden gloed van de stad bij zonsondergang. Of je nu de hoogtes van de Praagse Burcht verkent of de diepten van zijn historische kelders, de stad is uitgerust om te zorgen dat elke reiziger zich welkom en comfortabel voelt.

Lees meer Lees minder

Buitengewoon Reizen tips

Niet te missen in Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag, bekend als de ‘Stad van de Honderd Torens’, biedt naast haar historische pracht ook moderne voorzieningen voor reizigers met speciale behoeften. Een hoogtepunt is de legendarische Karelsbrug, die nu uitgerust is met hellingbanen om de oversteek voor rolstoelgebruikers te vergemakkelijken. Terwijl je over de geplaveide paden van het Oude Stadsplein rolt, kun je genieten van het uitzicht op de majestueuze Týnkerk en de beroemde Astronomische Klok. Proef zeker de Tsjechische delicatessen in de vele rolstoelvriendelijke restaurants rondom het plein.

Als je geïnteresseerd bent in kunst en geschiedenis, is het Nationaal Museum van Praag een must-visit. Met toegankelijke routes en liften is het een verrijkende ervaring voor iedereen. Dichtbij het museum ligt het Wenceslasplein, een van de grootste stedelijke ruimtes in Europa, met een geleidelijk verloop en zonder hindernissen. Voor diegenen die graag een vleugje groen willen toevoegen aan hun stedelijke avontuur, biedt de Praagse Burcht tuinen die toegankelijk en goed onderhouden zijn.

Muziek en kunst vormen de ziel van Praag. Veel theaters, waaronder het beroemde Staatsoperagebouw, hebben speciale voorzieningen voor rolstoelgebruikers, zodat iedereen kan genieten van de rijke culturele ervaringen die Praag te bieden heeft. En wat is een betere manier om de dag af te sluiten dan met een rustige boottocht op de Moldau? Er zijn tal van aanbieders die rolstoeltoegankelijke boten aanbieden, zodat je in alle comfort kunt genieten van het betoverende uitzicht op de stad en haar vele bruggen.

Sprookjesachtige groeten uit het betoverende Praag!

In de stad van honderd torens is het weer net zo gevarieerd als de architectuur. Praag kent koude winters waarin de Karelsbrug betoverend is onder een sneeuwdeken. Lente en herfst zijn ideaal voor wandelingen door historische straten, terwijl de zomerzon de terrasjes opwarmt. Een stad voor elk seizoen.
Unieke bestemming, onvergetelijke ervaringen.
Laat je verrassen door onze hoogtepunten.

Wat zijn de temperaturen?

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Max.
1˚C
3˚C
9˚C
15˚C
18˚C
22˚C
24˚C
25˚C
19˚C
13˚C
8˚C
3˚C
Min.
-4˚C
-3˚C
1˚C
5˚C
8˚C
11˚C
14˚C
14˚C
10˚C
6˚C
3˚C
-1˚C
Min.
Max.
jan
-4˚C
1˚C
feb
-3˚C
3˚C
mrt
1˚C
9˚C
apr
5˚C
15˚C
mei
8˚C
18˚C
jun
11˚C
22˚C
jul
14˚C
24˚C
aug
14˚C
25˚C
sep
10˚C
19˚C
okt
6˚C
13˚C
nov
3˚C
8˚C
dec
-1˚C
3˚C

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

De Karelsbrug

Deze historische brug over de rivier de Moldau is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Praag. Hoewel de brug zelf geplaveid is, is hij redelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, vooral vroeg in de ochtend of laat in de avond wanneer het minder druk is.

De Oude Stadsplein

Dit is het hart van het historische Praag. Het plein is omringd door prachtige gebouwen, waaronder het oude stadhuis en de astronomische klok. Het plein zelf is vlak en gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Het Kasteel van Praag

Dit enorme kasteelcomplex domineert de skyline van Praag. Binnen zijn verschillende paleizen, kerken en tuinen. Hoewel er enkele heuvels en trappen zijn, hebben veel delen van het complex alternatieve toegankelijke routes.

Bedankt voor je aanmelding

Vanaf nu mis je niks meer!