Rolstoelvriendelijk reizen naar Bonaire | Gehandicapten reizen | Buitengewoon Reizen
nlende

Aangepaste vakanties Bonaire

Bon bini na Boneiru!
  • Algemeen
  • Alle accommodaties
  • Handig
  • Veilig & verzekerd

Bonaire is een Nederlands eiland in het Caribische deel van Nederland. Het eiland is anderhalf keer zo groot als Texel en ligt voor de kust van Venezuela. De tropische bestemming Bonaire is al jarenlang geliefd onder vakantiegangers. Niet zo gek, want je vindt hier de mooiste stranden, een kleurrijke onderwaterwereld en mooie nationale parken. Het eiland is begroeid met meer dan 500 verschillende plantensoorten. Daarnaast leven er in de wateren en aan land meer dan duizend verschillende diersoorten zoals zeeschildpadden, dolfijnen, flamingo’s en pelikanen.

Bonaire is een geliefde duikbestemming, er worden ook speciale duikcursussen georganiseerd voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook is er een zeilschool voor strandzeilen, waar een duo-seat blokart beschikbaar is, zodat je ook met een lichamelijke beperking kunt strandzeilen!

De faciliteiten voor bezoekers met een lichamelijke beperking zijn nog niet perfect maar worden steeds beter. Er zijn verschillende mooie hotels met goede aanpassingen, er is rolstoel aangepast vervoer mogelijk en sinds kort is er ook op de airport een verrijdbare “aviramp”.

Scrol verder en bekijk ons aanbod in rolstoelvriendelijke accommodaties al dan niet met zorg of hulpmiddelen in Bonaire!

Praktische informatie

Tijdsverschil: Op Bonaire is het in de winter 5 uur vroeger en in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland.
Taal: De officiële taal op Bonaire is het Nederlands. Engels en Spaans worden vloeiend gesproken in hotels, restaurants, kantoren en winkels. De voertaal is echter Papiamento. Dit is een mengtaal van Portugees, Nederlands, Engels en Afrikaanse talen. Door de vele immigranten en het op Amerikanen ingestelde toerisme spreken veel inwoners beter Engels en/of Spaans dan Nederlands.
Valuta: De munteenheid van Bonaire is de Amerikaanse dollar. Op Bonaire kun je niet met de Antilliaanse of Arubaanse gulden betalen.
Geldigheid paspoort: Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.
Vaccinaties: Voor reizen naar Caribische-Eilanden zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Covid-19: Bekijk hier de meest recente informatie voor reisadviezen.

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Genieten in Bonaire

Groot geworden door haar kleinschaligheid

Ontdek Bonaire

Bon bini na Boneiru!

Ruime keuzes

Duiken en windsurfen, Bonaire staat hierin aan de top

Bezienswaardigheden

Lac Bay, Kralendijk, 1000 Steps en kajakken in het mangrovebos

Alle rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties op de Caribische Eilanden

  • Bonaire
  • Curaçao