Rolstoelvriendelijke accommodaties in Tenerife | Buitengewoon Reizen
nlende

Aangepaste vakanties Tenerife

Een paradijs voor rolstoelers!
  • Algemeen
  • Alle accommodaties
  • Handig
  • Veilig & verzekerd

Tenerife is het grootste eiland en is vooral populair onder zon liefhebbers. Vooral de zuidelijke kust is geliefd, door het milde subtropische klimaat is het daar net een paar graden warmer dan in het noorden.

Tenerife is zeer geschikt voor mindervaliden of mensen in een rolstoel! Op diverse mooie stranden vindt je houten steigers, speciale rolstoelpaden en andere aangepaste faciliteiten. Ook zijn er op verschillende plekken speciale ligbedden en kunnen strandrolstoelen worden geleend.

En houdt je van flaneren, shoppen en lekker eten? Dan is het zuiden van Tenerife een prima plek. Hier ligt een 14 kilometer lange rolstoeltoegankelijke boulevard die loopt van Costa Adeja langs Playa de las Americas naar Los Cristianos. Je vindt er winkeltjes, restaurants en terrasjes, alles per rolstoel bereikbaar!

Wil je naast strand ook nog wat beleven? Op het eiland ligt de hoogste berg van Spanje, de Pico del Teide. Deze berg is 3718 meter hoog en zeker een bezoek waard! Het landschap is heel afwisselend, eerst beneden nog groen maar hoe hoger je komt hoe kaler het wordt, net een maanlandschap!

De top bereiken gaat per rolstoel niet lukken maar op 2700 meter is een prachtig bezoekerscentrum met rolstoelpaden. Buitengewoon Reizen kan een speciale rolstoel excursie voor je boeken zodat je dit niet hoeft te missen. Meer informatie over rolstoel excursies geven we je graag!

Praktische informatie

Tijdsverschil: 1 uur vroeger
Taal: Spaans
Valuta: Euro
Geldigheid paspoort: Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.
Vaccinaties: Voor reizen naar Spanje zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Covid-19: Bekijk hier de meest recente informatie voor reisadviezen.

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Genieten op Tenerife

Huur eens een rolstoelaangepaste auto, een aanrader!

Ontdek Tenerife

Het eiland van de eeuwige lente

Ruime keuzes

Maak een excursie naar de vulkaan El Teide

Bezienswaardigheden

Niet alleen het zuiden is mooi, het noorden is totaal anders

Alle rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties op de Canarische Eilanden

  • Fuerteventura
  • Gran Canaria
  • Lanzarote
  • Tenerife