Rolstoelvriendelijke cruises wereldwijd | Buitengewoon Reizen
nlende

Cruise over de wereld

Ontdek de wereld vanuit je eigen rolstoeltoegankelijke hut en ontdek dat ultieme gevoel van vrijheid
 • Algemeen
 • Belangrijk
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Veilig & verzekerd
 • FAQ

Een cruise is als niets anders. Een unieke ervaring dat niet te vergelijken valt. Wanneer je het schip op gaat valt alles van je af. Hier vind je rust, ontspanning, romantiek, service, cultuur, geweldig eten en drinken en natuurlijk de wereld aan je voeten.

We bieden op praktisch elk schip en op elke route rolstoeltoegankelijke hutten aan. Zo goed als elke rederij heeft goede voorzieningen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Het is dan ook bijna onmogelijk om niet aan je wensen te voldoen.

Dagelijks vertrek is mogelijk
Je verblijft in rolstoelaangepaste binnen- of buitenhutten. Als reisbureau voor rolstoelers hebben wij de kennis in huis.
Je kan zelf kiezen welke route je neemt. Samen maken we de cruise van je dromen mogelijk.

Huurauto met handbesturing van dag 3 t/m dag 21
21 hotelovernachtingen op basis van logies

Excursies
Entreegelden
Drankjes
Taxi’s of eigen vervoer
Reserveringskosten
Verblijf in een rolstoelaangepaste hut

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Hoe zit het met eten en drinken?

Verblijf tijdens is de cruise is op basis van volpension. Alle maaltijden zijn inbegrepen en ook koffie, thee en water tijdens de maaltijden. De rest van de dranken zijn voor eigen rekening. Alle drankjes die je nuttigt worden geregistreerd op je persoonlijke pas. Je hoeft aan boord van de cruise dan ook geen portemonnee bij je te dragen. Aan het einde van de cruise kan dan de volledige rekening voldaan worden. Tijdens het diner zijn er twee zittingen. Je kunt kiezen voor een vroege zitting of een late zitting.


Hoe kom ik aan en van boord?

Wanneer men aan of van boord gaat van een cruiseschip is er een grote brede oprijplaat uitgelegd. In sommige havens die tijdens vaarroutes worden aangedaan kan het schip niet helemaal tot in de haven aanleggen omdat het dan te ondiep is. Met tenderboten wordt men dan aan wal gebracht. In de meeste gevallen is het mogelijk om in de tenderboot getild te worden met rolstoel en al. Tevens kan men helpen indien je in een elektrische rolstoel zit. Het personeel is zeer behulpzaam. Als de zee erg wild is kan het wat lastiger zijn. Als je wensen hebt voor een bepaalde vaarroute zullen wij navraag doen waar het schip wel direct aan wal kan en waar niet.


Kan ik excursies maken?

Wanneer men aan wal gaat op een bestemming staan er in veel gevallen busjes klaar om de passagiers in te vervoeren naar de bezienswaardigheden toe. Vanuit de rederij is er dan speciaal voor de minder valide klanten een rolstoelbusje geregeld. Als de haven in het centrum ligt kan men op eigen gelegenheid de stad bekijken. Een eigen inbreng hoe ergens te komen is dan belangrijk. Afhankelijk van de vaarroute en steden die worden aangedaan kunnen wij je hier over adviseren.


Waarom boek ik bij Buitengewoon Reizen?

Wij kennen de plaatsen en hotels goed en kunnen daarom goede aanbevelingen vwb hotels, vluchten en autohuur doen
Je reis valt binnen de 'Boek Gerust Garantie': mochten je reisplannen veranderen dan kun je gebruik maken van onze soepele annuleringsvoorwaarden.
Je hebt altijd een aanspreekpunt bij vragen, problemen of klachten.


Hoe ziet mijn hut eruit?

De meeste cruiseschepen hebben 10 of 11 dekken. Alle hutten zijn standaard voorzien van; Een groot tweepersoonsbed of 2 losse bedden, zitje, minibar, kluisje, radio, televisie, telefoon, dvd speler, internetaansluiting, roomservice. De badkamer is voorzien van een douche, toilet, föhn en badjas.

Binnenhutten hebben geen ramen en zijn veelal wat kleiner. Buitenhutten hebben een raam of balkon. Tevens beschikken de badkamers van deze hutten veelal zowel over een douche als een bad. Suites hebben een grote zithoek, whirlpoolbad en extra douchecabine.

De aangepaste/rolstoeltoegankelijke hutten: Deze bevinden zich op ieder dek. Op ieder dek zijn 2 of 4 aangepaste hutten. Voor ieder type hut zijn dus rolstoelaangepaste hutten te boeken. De afmetingen verschillen enorm van elkaar. Belangrijk is dat een aangepaste binnenhut niet voldoende ruimte geeft aan personen in een elektrische rolstoel! De manoeuvreerbaarheid in de hut is dan te nauw. Voor deze personen adviseren wij een buitenhut of suite te boeken.


Kan ik hulpmiddelen meenemen?

Wanneer je kiest voor een cruise met vertrek uit Nederland, Amsterdam of Rotterdam kun je zelf een tillift meenemen aan boord. Voor cruises elders met vertrek vanuit een buitenlandse haven is het lastiger om grote hulpmiddelen mee te nemen. Wij kunnen veel hulpmiddelen aanmelden bij de luchtvaartmaatschappij om in te checken en mee te nemen als ruimbagage. Hierbij kun je denken aan een klein scootmobieltje of een extra/eigen handbewogen rolstoel. Ook een (kleine) tillift kan aangemeld worden. Een hoog-laagbed is helaas niet mogelijk. Boekt men echter een aangepaste hut dan zijn de bedden al hoger gemaakt. Heb je hulp nodig uit bed te komen kun je zelf een papegaai meenemen die geplaatst kan worden in de hut.


Welke aangepaste faciliteiten heeft de hut?

De aangepaste hutten zijn ruimer, de deuren zijn breder, het bed is verhoogd, brede deur naar badkamer, onderrijdbare wastafel, beugels bij het toilet, beugels en er is een doucheklapstoeltje in de douche.


Kan ik verzorging of verpleging aan boord krijgen?

Aan boord van ieder cruiseschip is een gediplomeerde arts aanwezig. Persoonlijke verzorging met wassen of aankleden kan niet geregeld worden op een cruise. Hiervoor dien je zelf een begeleider mee te nemen of een familielid, vriend of kennis die je hiermee kan helpen.

Cruise over de wereld

De wereld aan je voeten, ontdek de populaire Noordkaap en de Noorse fjorden

Reizen op gemak

Toegankelijke hutten of praktisch elk schip en elke route

De accessible hotspots van de wereld

Wij hebben de kennis van de do’s en de don’ts

Echt de wereld

Meenemen van bepaalde hulpmiddelen is mogelijk

 • Noord Europa
 • Middellandse Zee – Zuid Europa
 • Het Midden-Oosten
 • Caribbean
 • Midden Amerika En Panamakanaal

Een Middellandse Zee cruise is een van de meest veelzijdige cruises die er gemaakt kan worden. Het is niet alleen genieten van de prachtige stranden en het mooie weer, er kan ook een bezoekje gebracht worden aan de opgravingen van Ephesus en Olympia. Je kunt genieten van het prachtige Venetië, of geweldig shoppen in bruisend Barcelona.

Er zijn vele verschillende vaarroutes mogelijk over de Middellandse Zee.

Noord Europa

Het noorden van Europa wordt steeds populairder. Er zijn cruises naar de Noorse Fjorden, IJsland en Spitsbergen. Deze cruises zijn een prachtige beleving. Mooie natuur en landschappen, azuurblauwe zeeën en kleine vissersdorpjes tot moderne steden en fjorden. Het hoogtepunt van deze cruises zijn dat je kunt genieten van de spectaculaire middernachtzon op de Noordkaap! De vertrekplaatsen zijn mogelijk vanuit Amsterdam en Rotterdam. Er hoeft dus geen vlucht bijgeboekt te worden wat natuurlijk scheelt in de kosten van deze reizen.


VorigeAlle cruises en rondvaarten

 • Cruises en Rondvaarten