Rolstoelvriendelijke cruises wereldwijd | Buitengewoon Reizen
nlende

Cruise vakanties

Ontdek de wereld vanuit je rolstoeltoegankelijke hut, het ultieme gevoel van vrijheid
 • Algemeen
 • Belangrijk
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Veilig & verzekerd
 • FAQ

Een cruise is een unieke ervaring! Wanneer je het schip op gaat valt alles van je af. Hier vind je rust, ontspanning, romantiek, service, cultuur, geweldig eten en drinken en natuurlijk de wereld aan je voeten.

Op praktisch elk schip en op elke route kunnen we rolstoeltoegankelijke hutten voor je boeken. Vrijwel elke rederij heeft goede voorzieningen voor mensen met een mobiliteitsbeperking, we kunnen dus aan bijna al je wensen en eisen voldoen.

Vrijwel dagelijks vertrek mogelijk
Verblijf in een rolstoelaangepaste binnen- of buitenhut
Keuze uit veel verschillende routes, we informeren je graag

Vluchten (indien nodig)
Volpension
Verblijf in een rolstoelaangepaste hut

Excursies
Entreegelden
Drankjes
Taxi’s of eigen vervoer
Reserveringskosten
Verblijf in een rolstoelaangepaste hut

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

Hoe zit het met eten en drinken?

Verblijf tijdens is de cruise is op basis van volpension. Alle maaltijden zijn inbegrepen en ook koffie, thee en water tijdens de maaltijden. De rest van de dranken zijn voor eigen rekening. Alle drankjes die je nuttigt worden geregistreerd op je persoonlijke pas. Je hoeft aan boord van de cruise dan ook geen portemonnee bij je te dragen. Aan het einde van de cruise kan dan de volledige rekening voldaan worden. Tijdens het diner zijn er twee zittingen. Je kunt kiezen voor een vroege zitting of een late zitting.


Hoe kom ik aan en van boord?

Wanneer je aan of van boord gaat van een cruiseschip wordt er een grote brede oprijplaat uitgelegd. In sommige havens die tijdens vaarroutes worden aangedaan, kan het schip niet helemaal tot in de haven aanleggen omdat het water daar te ondiep is. Met tenderboten wordt men dan aan wal gebracht. In de meeste gevallen is het mogelijk om in de tenderboot getild te worden met rolstoel en al. Tevens kan men helpen indien je in een elektrische rolstoel zit. Het personeel is zeer behulpzaam. Als de zee erg wild is kan het wat lastiger zijn. Als je wensen hebt voor een bepaalde vaarroute zullen wij navraag doen waar het schip wel direct aan wal kan en waar niet.


Kan ik excursies maken?

Wanneer je aan wal gaat op een bestemming staan er in veel gevallen busjes klaar om de passagiers te vervoeren naar de bezienswaardigheden. Vanuit de rederij kan er speciaal voor de mindervalide klanten een rolstoelbusje geregeld worden, dit is altijd op aanvraag. Als de haven in het centrum ligt kan men op eigen gelegenheid en op eigen initiatief de stad bekijken. Afhankelijk van de vaarroute en steden die worden aangedaan kunnen wij je hier over adviseren.


Waarom boek ik bij Buitengewoon Reizen?

Wij kennen de plaatsen en hotels goed en kunnen daarom goede aanbevelingen doen voor wat betreft hotels, vluchten en autohuur.
Je reis valt binnen de 'Boek Gerust Garantie': mochten je reisplannen veranderen dan kun je gebruik maken van onze soepele annuleringsvoorwaarden.
Je hebt altijd een aanspreekpunt bij vragen, problemen of klachten.


Hoe ziet mijn hut eruit?

De meeste cruiseschepen hebben 10 of 11 dekken. Alle hutten zijn standaard voorzien van een groot tweepersoonsbed of 2 losse bedden, zitje, minibar, kluisje, radio, televisie, telefoon, dvd speler, internetaansluiting, roomservice. De badkamer is voorzien van een douche, toilet, föhn en badjas.

Binnenhutten hebben geen ramen en zijn veelal wat kleiner. Buitenhutten hebben een raam of balkon. Tevens beschikken de badkamers van deze hutten veelal zowel over een douche als een bad. Suites hebben een grote zithoek, whirlpoolbad en extra douchecabine.

De aangepaste/rolstoeltoegankelijke hutten: Deze bevinden zich meestal op ieder dek. Op ieder dek zijn dan 2 of 4 aangepaste hutten. Voor ieder type hut zijn dus rolstoelaangepaste hutten te boeken. De afmetingen verschillen wel erg van elkaar. Belangrijk om te weten, is dat een aangepaste binnenhut niet voldoende ruimte heeft voor personen die gebruik maken van een elektrische rolstoel. De manoeuvreerbaarheid in de hut is dan te nauw. Voor deze personen adviseren wij een buitenhut of suite te boeken.


Kan ik hulpmiddelen meenemen?

Wanneer je kiest voor een cruise met vertrek uit Nederland kun je zelf een tillift meenemen aan boord. Voor cruises elders met vertrek vanuit een buitenlandse haven is het lastiger om grote hulpmiddelen mee te nemen. Wij kunnen veel hulpmiddelen aanmelden bij de luchtvaartmaatschappij om in te checken en mee te nemen als ruimbagage. Hierbij kun je denken aan een kleine scootmobiel of een extra/eigen handbewogen rolstoel. Ook een (kleine) tillift kan aangemeld worden. Een hoog-laagbed is helaas niet mogelijk. Boekt men echter een aangepaste hut dan zijn de bedden al hoger gemaakt. Heb je hulp nodig om uit bed te komen, dan kun je zelf bijvoorbeeld een papegaai meenemen.


Welke aangepaste faciliteiten heeft de hut?

De aangepaste hutten zijn ruimer, de deuren zijn breder, het bed is verhoogd, er is een brede deur naar de badkamer, een onderrijdbare wastafel, beugels bij het toilet, beugels bij de douche en een opklapbaar douchezitje.


Kan ik verzorging of verpleging aan boord krijgen?

Aan boord van ieder cruiseschip is een gediplomeerde arts aanwezig. Persoonlijke verzorging met wassen of aankleden kan niet geregeld worden op een cruise. Hiervoor dien je zelf een begeleider mee te nemen of een familielid, vriend of kennis die je hiermee kan helpen.

Cruise over de wereld

Ontdek de Noordkaap of het zonnige zuiden

Reizen op gemak

Rolstoelaangepaste hutten op bijna elk schip en elke route

De toegankelijke hotspots van de wereld

Wij hebben alle informatie over toegankelijke excursies

Echt de wereld

Meenemen van bepaalde hulpmiddelen is mogelijk

 • Noord Europa
 • Middellandse Zee – Zuid Europa
 • Het Midden-Oosten
 • Caribbean
 • Midden Amerika En Panamakanaal

Wanneer je kiest voor een cruise door het Panamakanaal dan combineer je de Caribbean met interessante bestemmingen in Midden-Amerika. Wat dacht je van de ongerepte natuur van Costa Rica of het bruisende Guatamala? Ook de vaart door het Panamakanaal zelf is een ervaring op zich.

Midden Amerika en Panamakanaal

Een populaire vaarroute in Midden-Amerika:
San Diego, Californie
Puerto Vallarta, Mexico
Huatulco, Mexico
Puerto Chiapas, Mexico
Quetzal, Guatamala
Fuerte Amador, Panamakanaal
Cartagena, Colombia
Fort Lauderdale, Florida


VorigeAlle cruises en vaartochten

 • Cruises en Rondvaarten