Rolstoelvriendelijke appartementen Cyprus | C&A Apartments | Buitengewoon Reizen
nlende

C&A Apartments

Kleinschalig appartementencomplex
 • Algemeen
 • Accommodatie
 • Omgeving
 • Afmetingen
 • Hulpmiddelen
 • Handig
 • Veilig & verzekerd

Dit is echt een rolstoelaangepaste parel op Cyprus! Het kleinschalige appartementencomplex wordt gerund door een zeer gastvrije familie die er graag alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. De eigenaar maakt zelf gebruik van een rolstoel en heeft hier een waar rolstoeltoegankelijk paradijsje neergezet. Kom het zelf ervaren!


Appartementen voor 2 tot 6 personen


Volledig rolstoeltoegankelijk


Zorg mogelijk


Zwembad met tillift en inloop

Dit kleinschalige appartementencomplex ligt in Polis, een klein typisch Cypriotisch dorp aan de noordwest kust van Cyprus. Winkels en restaurants vind je binnen loopafstand, op ca. 400 meter. De zee en het toegankelijke strand liggen op ongeveer 2,5 km van de appartementen, ongeveer 30 minuten lopen. Hier ligt ook een 3 km lang toegankelijk wandelpad langs de zee.

Het zwembad bij C&A Apartments heeft een railing rondom het zwembad, een elektrische zwembadlift met afstandsbediening, een inloop met treden en reling en er zijn opgehoogde zonnebedden rondom het zwembad.
Er is een restaurant in het appartement waar moeder en zus de heerlijkste maaltijden koken. C&A Apartments is een echt familiebedrijf en dat voel je. Waar nodig word je altijd geholpen. Een paar keer per week kun je aanschuiven aan de lange tafels voor een heerlijk diner en bij het toegankelijke zwembad is het altijd gezellig.
De meeste restaurants in de omgeving zijn ook toegankelijk dus je kunt heerlijk overal uit eten gaan.
Vader Andreas organiseert allerlei excursies over het eiland, met een special rolstoelbus, zodat je het mooie Cyprus goed kunt ontdekken!

De eigenaar Chris, die zelf gebruikt maakt van een rolstoel, heeft van dit stukje van Cyprus een waar ‘rolstoel paradijs’ gemaakt. Door zijn inzet is er een 3 kilometer lang toegankelijk pad langs de kust en staat er op het gemeentestrand (Latchi Public Beach) een speciale hellingbaan, de SEATRAC, waarmee je heel makkelijk de zee in kunt. De SEATRAC staat normaal gesproken op het strand van half juni t/m augustus, maar alleen bij rustig weer, dus als de zee kalm is. (De SEATRAC is van de gemeente en valt dus buiten de verantwoordelijkheid van C&A Apartments.
En wat denk je van een tochtje door de lucht? De ervaren mensen van het parasailingcentrum proberen iedereen te helpen om deze unieke belevenis mogelijk te maken! Dit uiteraard alleen bij goed weer.
Ook handig zijn de scootmobiels die je bij het appartement kunt huren, zodat je zelfstandig alle kanten op kunt.

Het familiebedrijf C&A bestaat uit moeder Eva, vader Andreas, zussen Nitsa en Charoulla en eigenaar Chris. Ze heten je van harte welkom in Polis!

Lees meer

C&A Apartments beschikt over 10 studio’s, 8 tweekamerappartementen, 2 driekamerappartementen en 1 vierkamerappartement die allemaal rolstoelaangepast zijn.
Alle studio’s en appartementen hebben deuren breder dan 90 cm, airconditioning, een volledige kitchenette, bedden van 50 cm hoog, een badkamer met een onderrijdbare douche, beugels aan beide zijden van het toilet en een douchezitje aan de muur. Handdoeken zijn aanwezig, zwembad/strandhanddoeken moet je zelf meenemen. Alle kamers zijn heerlijk koel en hebben airconditioning die inbegrepen is in de prijs in de maanden juni t/m september. Bovendien is het zwembad vanuit alle kamers gemakkelijk bereikbaar.

De studio’s, met een maximale bezetting van 2 personen, liggen allemaal op de begane grond en zijn voorzien van een ruime woon/slaapkamer, keukenblok met koelkast en een ruime toegankelijke badkamer. Er zijn studio’s met een terras aan zwembadzijde in de zon en studio’s met wat meer schaduw, aan de tuinkant.  

De grote 2-kamerappartementen hebben een maximale bezetting van 3 personen en zijn voorzien van een toegankelijke badkamer, een keuken en een eigen balkon of veranda. Er is een tweepersoons slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en in de woonkamer staat een slaapbank voor 1 persoons. Verder een tafel met stoelen en tv.  

De grote 3-kamerappartementen hebben een maximale bezetting van 5 personen en zijn voorzien van een toegankelijke badkamer, een keuken en een eigen balkon of veranda. Er zijn 2 tweepersoons slaapkamers met eenpersoonsbedden en in de woonkamer staat een slaapbank voor 1 persoons. Verder een tafel met stoelen en tv.  

Er is ook een groot 4-kamerappartement met een maximale bezetting van 6 personen. Dit appartement heeft een grote woonkamer met woonkeuken. Het appartement ligt op de eerste verdieping en is toegankelijk door middel van een lift. De deur van deze lift is 80 cm breed en de lift is 114 cm diep.
Er is een grote tweepersoons slaapkamer met een en suite rolstoelaangepaste badkamer. Deze slaapkamer heeft een eigen overdekt balkon. De andere 2 ruime slaapkamers hebben een balkon met zicht op het zwembad. Er is een tweede badkamer die wat kleiner is maar ook toegankelijk, met een onderrijdbare douche en toilet met beugels. Ook is er een derde apart toilet.  

Overal is gratis wifi.

Lees meer

Dit kleinschalige appartementencomplex ligt in Polis, een klein typisch Cypriotisch dorp aan de noordwest kust van Cyprus. Winkels en restaurants vind je binnen loopafstand, op ca. 400 meter.
De zee en het toegankelijke strand liggen op ongeveer 2,5 km van de appartementen, ongeveer 30 minuten lopen. Hier ligt ook een 3 km lang toegankelijk wandelpad langs de zee. Vader Andreas organiseert allerlei excursies over het eiland, met een special rolstoelbus, zodat je het mooie Cyprus goed kunt ontdekken!

Op het gemeentestrand (Latchi Public Beach) ligt een speciale hellingbaan, de SEATRAC, waarmee je heel makkelijk de zee in kunt. De SEATRAC staat normaal gesproken op het strand van half juni t/m augustus, maar alleen bij rustig weer, dus als de zee kalm is. (De SEATRAC is van de gemeente en valt dus buiten de verantwoordelijkheid van C&A Apartments.
En wat denk je van een tochtje door de lucht? De ervaren mensen van het parasailingcentrum proberen iedereen te helpen om deze unieke belevenis mogelijk te maken!

Op basis van de laatste opgaven accommodatie.

Aantal rolstoelaangepaste kamers: 21
Afmeting van lift 1, naar het 4-kamerappartement: deur 80 cm, lengte 114 cm
Breedte van de kamerdeur: 90 cm
Hoogte van het bed: 50 cm
Ruimte onder het bed (afstand tot vloer): op aanvraag, tillift is te huur
Breedte van de badkamerdeur: 90 cm
Hoogte van het toilet: 45 cm, toiletverhoger is op aanvraag te leen.

Hulpmiddelen te huur

Hooglaagbed
Douchestoel
Handbewogen rolstoel
Electrische rolstoel
Scootmobiel
Tillift passief
Toiletverhoger
Rollator
Antidecubitusmatras

Andere mogelijkheden

Zwembadlift
Inloop in het zwembad
Rolstoelaangepaste transfers (retour)
Verzorging of verpleging

Praktische informatie

Gemiddelde reistijd: vlucht 4:15 (Paphos), transfer 1:00
Tijdsverschil: 1 uur later
TTaal: Cyprus is verdeeld in een Turks (40%) en een Grieks (60%) gedeelte. De officiële talen zijn Grieks en Turks.
Valuta: Euro
Geldigheid paspoort: Als je naar Cyprus vliegt moet je paspoort of ID-kaart bij terugkomst in Nederland nog drie maanden geldig zijn.
Vaccinaties: Voor reizen naar Cyprus zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.
Covid-19: Bekijk hier de meest recente informatie voor reisadviezen.

Verzorging

Logies
Logies & ontbijt
Halfpension

Buitengewoon Reizen is trots lid en aangesloten bij het ANVR, SGR, SGRZ en Calamiteitenfonds
Hiermee is het boeken van je vakantie bij ons in goede handen.

Informatie over het ANVR, SGR, SGR Z & Calamiteitenfonds

C&A Apartments aanvragen

Direct tarieven opvragen en je vakantie op aanvraag zetten. Handig he!
We gaan dan beschikbaarheid en tarieven checken en komen zo snel mogelijk bij je terug.

Prijzen zien

Media

Veelgestelde vragen C&A Apartments

 • Is het zwembad van C&A Apartments rolstoeltoegankelijk?

  Ja, er is een op afstand bestuurbare elektrische zwembadlift. Daarnaast biedt C&A Apartments beugels langs de zwembadrand en verhoogde ligbedjes bij het zwembad voor rolstoelgebruikers.

 • Zijn er hulpmiddelen te huur bij C&A Apartments?

  Ja, bij C&A Apartments zijn er hulpmiddelen te huur, zoals elektrische rolstoelen, verrijdbare rolstoel, commodes, bedhekken, rollators en nog vele andere hulpmiddelen.

 • Is het mogelijk om zelf een rolstoelaangepaste auto/bus te huren bij C&A Apartments?

  Nee, niet om zelf te huren, maar C&Apartments heeft wel zelf 4 aangepaste minibussen, voor 4 tot 10 personen. Deze busjes worden gebruikt voor luchthaventransport en voor excursies.

 • Is het nabijgelegen strand van C&A Apartments rolstoeltoegankelijk?

  Ja, op zo’n 20 minuten lopen vanaf C&A Apartments is het strand, welke toegankelijk is. Er is een strandrolstoel beschikbaar voor gasten van de appartementen. Er is tevens een toegankelijk voetpad langs van Polis Beach naar de haven Latchi van zo’n 3 km lang.
Alle rolstoelvakanties en aangepaste accommodaties in Cyprus

 • Cyprus