Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Tsjechië

,
,
Tsjechië

Tsjechië, buiten de gebaande paden

Wanneer de meeste mensen aan Tsjechië denken, flitst onmiddellijk het beeld van de sprookjesachtige stad Praag voorbij. Maar Tsjechië is zo veel meer dan alleen deze wereldberoemde stad. Echter, als je verder kijkt dan de geijkte paden, ontvouwt zich een rijkdom aan ervaringen die je niet snel zal vergeten. Van de steile pieken van het Reuzengebergte, waar avonturiers en natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen, tot de mysterieuze rotsformaties van het Boheems Paradijs die verhalen vertellen van oude legendes, de natuurlijke diversiteit van Tsjechië zal je blijven verrassen.

Meer dan alleen Praag, duik in de Tsjechische rijkdom

Zuid-Bohemen is een regio die je niet mag missen. Het fungeert als een openluchtmuseum van cultuur en geschiedenis. Hier vind je talloze historische steden die barsten van de verhalen, schilderachtige dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, en imposante kastelen die getuigen van een roemrijk verleden. Voor diegenen die op zoek zijn naar een vakantie waarbij alles binnen handbereik is, is er goed nieuws. Buitengewoon Reizen, bekend voor hun specialistische aanpak, biedt nu al reisopties in zowel Praag als Zuid-Bohemen. En het beste? Ze hebben plannen om hun aanbod verder uit te breiden! Een avontuur in Tsjechië wacht op je.

Lees meer Lees minder

Geen aanbod beschikbaar

Er is op dit moment geen aanbod beschikbaar.
Gelukkig zijn er nog tal van andere buitengewone bestemmingen om te ontdekken!

Klik hieronder om terug te keren naar de bestemmingspagina en een nieuwe bestemming te kiezen die past bij jouw avontuurlijke geest.

Buitengewoon Reizen tips

Niet te missen in Tsjechië

Tsjechië, met zijn rijke geschiedenis en adembenemende landschappen, is meer dan alleen het sprookjesachtige Praag. Maar laten we beginnen met de hoofdstad. Praag, vaak de “Gouden Stad” genoemd, is een feest voor de zintuigen met zijn gotische architectuur en historische charme. De stad is verrassend rolstoeltoegankelijk, met veel van de grote attracties, zoals de Karelsbrug en het Oude Stadsplein, toegankelijk voor bezoekers met een beperkte mobiliteit.

Buiten de hoofdstad biedt Tsjechië prachtige natuurlijke landschappen. Het nationaal park Boheems Zwitserland is een must-visit. Hoewel natuurlijke terreinen altijd een uitdaging kunnen zijn, biedt het park speciale routes voor rolstoelgebruikers. Ook zijn er speciale tours waarbij je kunt genieten van de schilderachtige schoonheid zonder obstakels.

Als je geïnteresseerd bent in de Tsjechische keuken, wordt je zeker niet teleurgesteld. Probeer traditionele gerechten zoals goulash of trdelník. Veel restaurants in grotere steden zoals Brno en Ostrava zijn rolstoelvriendelijk, met oprijplaten en ruime zitplaatsen. Wat betreft eten en drinken de Tsjechische keuken is rijk en bevredigend. Van stevige stews tot zoete gebakjes, er is iets voor elke fijnproever. In de grotere steden zijn veel restaurants bewust van de behoeften van rolstoelgebruikers, dus je zult zeker een plek vinden die zowel smakelijk als toegankelijk is. En vergeet niet een glas van het wereldberoemde Tsjechische bier te proeven!

Weermelding, van gouden herfst tot magische winter!

Op naar Tsjechië! Hier krijg je te maken met een gemengd klimaat. Terwijl de bergen in de winter sneeuwzeker zijn, is de lente in steden als Olomouc mild en zacht. En zin in een zomerse citytrip? Praag biedt warme, maar draaglijke temperaturen om alle prachtige plekjes te verkennen.
Unieke bestemming, onvergetelijke ervaringen.
Laat je verrassen door onze hoogtepunten.

Wat zijn de temperaturen?

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Max.
1˚C
3˚C
9˚C
15˚C
18˚C
22˚C
24˚C
25˚C
19˚C
13˚C
8˚C
3˚C
Min.
-4˚C
-3˚C
1˚C
5˚C
8˚C
11˚C
14˚C
14˚C
10˚C
6˚C
3˚C
-1˚C
Min.
Max.
jan
-4˚C
1˚C
feb
-3˚C
3˚C
mrt
1˚C
9˚C
apr
5˚C
15˚C
mei
8˚C
18˚C
jun
11˚C
22˚C
jul
14˚C
24˚C
aug
14˚C
25˚C
sep
10˚C
19˚C
okt
6˚C
13˚C
nov
3˚C
8˚C
dec
-1˚C
3˚C

Ontdek alle regio's

Praag

Praag

Bekijk

Bedankt voor je aanmelding

Vanaf nu mis je niks meer!