Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden

Recent bekeken vakanties

Er zijn geen gegevens gevonden
Er zijn geen gegevens gevonden
,
Peloponnesos

Peloponnesos, het geheim van Griekenland

Gelegen in het zuiden van Griekenland, biedt de Peloponnesos een verbluffende combinatie van oude ruïnes, kristalheldere stranden en bergdorpen die de tijd lijken te hebben weerstaan. Dwaal door het antieke Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, en voel de eeuwenoude energie. Elk pad, elke olijfgaard vertelt een verhaal dat diep in de Griekse mythologie geworteld is. Proef de authentieke Griekse keuken in een traditionele taverna, verken de vestingstad Monemvasia en laat je betoveren door de tijdloze schoonheid van dit land.

Toegankelijk avontuur in de bakermat van beschaving

Peloponnesos heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een vooruitstrevende visie op toegankelijk toerisme. Van de ruïnes van Mycene tot de prachtige stranden van Nafplio, er zijn initiatieven genomen om ervoor te zorgen dat elke bezoeker, ongeacht zijn mobiliteit, het beste van deze regio kan ontdekken.

Lees meer Lees minder

Rolstoeltoegankelijk aanbod | Peloponnesos

Appartement

Sirens Resort
Het kleine appartementencomplex Sirens Resort ligt in Skaloma, een klein kustdorpje op het schiereil...

Appartement

Sirens Resort
Het kleine appartementencomplex Sirens Resort ligt in Skaloma, een klein kustdorpje op het schiereil...

Buitengewoon Reizen tips

Niet te missen in de Peloponnesos

De Peloponnesos, een schiereiland in Zuid-Griekenland, biedt een rijke geschiedenis en betoverende natuurlijke schoonheden. Voor reizigers die gebruik maken van een rolstoel, zijn er verschillende opties voor toegankelijkheid. In het historische Epidaurus, beroemd om zijn oud-Griekse theater, zijn specifieke trajecten gecreëerd om de belangrijkste bezienswaardigheden toegankelijk te maken. Ook Nafplio, een pittoresk stadje met Venetiaanse architectuur en geplaveide straatjes, heeft aandacht besteed aan toegankelijkheid met aangepaste trottoirs en oversteekplaatsen. Het lokale eten is niet alleen een smaakfestijn met olijven, feta en moussaka, maar veel tavernes hebben een gelijkvloerse ingang of hellingen om de Griekse gastvrijheid voor iedereen bereikbaar te maken.

Als je op zoek bent naar een combinatie van cultuur en natuur op de Peloponnesos, dan zijn de toegankelijke stranden een goede keuze. In diverse kustplaatsen, zoals Kalamata, worden faciliteiten zoals drijvende rolstoelen aangeboden, waardoor iedereen van het verfrissende zeewater kan genieten. Voor een duik in de geschiedenis is Mycene een must-visit. Ondanks zijn oudheid zijn er inspanningen geleverd om paden rolstoelvriendelijk te maken. De culinaire hoogtepunten van de regio, variërend van verse vis tot zoete baklava, zijn in veel restaurants toegankelijk dankzij brede ingangen en toegankelijke toiletten.

De Peloponnesos nodigt uit tot verkenning, met zijn mengeling van oude ruïnes en levendige moderne steden. Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, heeft geïnvesteerd in het toegankelijk maken van zijn archeologische site, zodat bezoekers in een rolstoel de oude sportarena’s en tempels kunnen verkennen. Een andere aanrader is Korinthe, waar de beroemde kanaalsnede en de oude tempels ook inspanningen hebben gezien om ze toegankelijk te maken. Wanneer je zin hebt in een culinaire ervaring, zoek dan naar lokale markten die vaak op straatniveau liggen en gemakkelijk te navigeren zijn. Hier kun je vers fruit, olijfolie en traditionele lekkernijen vinden, wat bijdraagt aan de authentieke Peloponnesos-ervaring.

Warme groeten uit het historische Peloponnesos!

De Peloponnesos is een toonbeeld van de Griekse schoonheid hete zomers, zachte winters en verrassingen tussendoor. Of je nu door de antieke steden loopt met een zachte herfstbries of geniet van de zomerhitte op het strand, dit schiereiland stelt nooit teleur.
Unieke bestemming, onvergetelijke ervaringen.
Laat je verrassen door onze hoogtepunten.

Wat zijn de temperaturen?

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Max.
10˚C
11˚C
14˚C
19˚C
23˚C
28˚C
31˚C
31˚C
26˚C
21˚C
16˚C
12˚C
Min.
3˚C
4˚C
5˚C
8˚C
12˚C
16˚C
19˚C
19˚C
16˚C
12˚C
9˚C
5˚C
Min.
Max.
jan
3˚C
10˚C
feb
4˚C
11˚C
mrt
5˚C
14˚C
apr
8˚C
19˚C
mei
12˚C
23˚C
jun
16˚C
28˚C
jul
19˚C
31˚C
aug
19˚C
31˚C
sep
16˚C
26˚C
okt
12˚C
21˚C
nov
9˚C
16˚C
dec
5˚C
12˚C

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Het oude theater van Epidaurus

Dit wonder van oude architectuur staat bekend om zijn indrukwekkende akoestiek. Het theater zelf ligt op een helling, maar er zijn paden en zitplaatsen onderaan het theater die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Nafplio

Eens de hoofdstad van het moderne Griekenland, is Nafplio nu een schilderachtig kuststadje met kronkelende straatjes en Venetiaanse architectuur. Hoewel het oude gedeelte van de stad geplaveide straten heeft, zijn er veel gebieden die toegankelijk zijn.

Delphi

De oude site van Delphi, bekend om het orakel en de indrukwekkende tempels, heeft delen die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. De belangrijkste tempel en het theater zijn bereikbaar via aangepaste paden.

Ontdek de andere regio's

Athene

Athene

Bekijk

Kreta

Kreta

Bekijk

Noord-Griekenland

Noord-Griekenland

Bekijk

Bedankt voor je aanmelding

Vanaf nu mis je niks meer!