Boeken en betalen | FAQ | Buitengewoon Reizen
nlende

Boeken en betalen

Vragen en antwoorden over boeken en betalen

Hier vind je de meest gestelde vragen van onze reizigers over alles inzake het boeken en betalen van onze vakanties.

Boeken


Iedereen van 18 jaar en ouder kan bij ons reserveren. In ieder gezelschap moet tenminste 1 persoon 18 jaar of ouder zijn. Degene die een reis boekt is (ook) voor andere deelnemers die jonger als 18 jaar zijn, hoofdelijk aansprakelijk die hij/zij aanmeldt. Buitengewoon Reizen is er voor iedereen. Dus ook mensen zonder mobiliteitsbeperking kunnen wij reizen samenstellen en ons reserveren.

De naam die vermeldt staat in de boeking moet altijd overeenkomen met de eerste voornaam en volledige achternaam volgens paspoort of identiteitsbewijs.
Bij dames hebben we altijd de meisjesnaam nodig.

Al onze eigen reizen zijn op aanvraag, een aanvraag neemt gemiddeld tot 2 werkdagen in beslag.
Wanneer een aanvraag wordt bevestigd door de aanbieder (akkoord komt), dan is er direct sprake van een definitieve boeking.

Per product vermelden we op de website wat er in- en exclusief is. Wij bieden vakanties aan waarbij de vliegtickets, transfers en hotels zijn inbegrepen in de reissom, maar het is ook mogelijk vakanties zonder vliegtickets te boeken. Daarnaast bieden we ook losse vliegtickets, auto- en camperhuur, tours, excursies en accommodaties.

Tarieven gegeven in onze reisvoorstellen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen, toeslagen en eventuele onzorgvuldigheden.

Wanneer wij in onze eigen voorraad geen kamers of appartementen hebben is het in sommige gevallen mogelijk om bij de accommodatieverschaffer na te vragen of er in hun voorraad nog een kamer of appartement beschikbaar is.
Let op: Het is niet mogelijk om een boeking op aanvraag zonder kosten te annuleren.

Je boekt de reis en wij nemen contact op met de accommodatieverschaffer. Het duurt meestal 2 werkdagen voordat wij een antwoord ontvangen.

Komt jouw vakantie akkoord, dan ontvang je de factuur per mail. Jouw boeking is daarmee meteen definitief geworden. Een aanvraagboeking is dus altijd bindend.

Komt jouw vakantie niet akkoord, dan nemen wij per telefoon of mail contact met je op. Wanneer er geen kamers of appartementen meer zijn dan kunnen wij je misschien een alternatieve accommodatie aanbieden.

Bij elke boeking wordt eenmalig € 35,00 aan reserveringskosten in rekening gebracht.


Wijzigen en annuleren


Dat hangt af van de status van je boeking en van de voorwaarden die aan de boeking vastzitten. Indien je een vlucht, accommodatie, transfer, of een ander onderdeel wenst te wijzigen in een bestaande boeking, dan kunnen er wijzigingskosten in rekening gebracht worden.

Het annuleren van je reis is alleen mogelijk tijdens kantooruren, te weten van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur.
Annuleren dient altijd schriftelijk te gebeuren. Na ontvangst wordt de annulering in behandeling genomen. Hiervoor worden de ANVR voorwaarden gehanteerd. De bepalingen hiervan kun je terugvinden onder de boekingsvoorwaarden (artikel 9).

Normaliter is het zo dat de kosten hoger worden naarmate de vertrekdatum dichter nadert. Indien je tickets hebt gereserveerd die non-refundable zijn en reeds uitgegeven dan zijn de annuleringskosten altijd 100%. Nadat je annulering behandeld is, krijg je per mail hiervan de bevestiging.
Je kunt deze nota indienen bij de verzekeringsmaatschappij waar je bent aangesloten. Zij bepalen of je de annuleringskosten vergoed krijgt.


Betalen


Dit is binnen 7 dagen na het maken van de boeking.

Dit is van de boeking afhankelijk. Normaal gesproken is dit 8 weken voor vertrek.

Nee dat is niet mogelijk.